Hos verksdirektør Arve Ulriksen, statsråd Lisbeth Berg Hansen, hovedtillitsvalgt Hans Ivar Bakken og ordfører Lars Evjenth satt smilene løst i formiddag. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Jubel på Elkem

Regjeringens CO2-kompensasjon betyr mellom 20 og 40 millioner per år for Elkem Salten i Sørfold.
Publisert 11.09.2012 kl 14:07 Oppdatert 11.09.2012 kl 14:07

Tips en venn på e-post:

www.ranablad.no Se alle stillinger (42)Det var fiskeri- og havbruksminister Lisbeth Berg Hansen som fikk gleden av å selge inn det glade budskapet tirsdag klokken 10.00 til ansatte og ordfører i Sørfold.

– For oss betyr dette at våre eiere får et bedre utgangspunkt for å satse videre på de planene vi har på investeringssiden, sier Arve Ulriksen, verksdirektør. Fra og 2013 vil regjeringen tilføre industrien 500 millioner per år i en periode på sju år.

– Regjeringen driver en aktiv næringspolitikk. I forhold til landene i EU er vi først ute med en slik nasjonal kompensasjonsordning, sier statsråd Berg Hansen til Avisa Nordland.

Hun sa også at det er viktig å bidra til at landbasert industri kan møte de utfordringer kom er og som vil komme i et internasjonalt marked. Helt siden 2005 har industrien og fagbevegelsen bedt om å få en slik ordning. Det var etablering av en EU sin kvotesystem som medførte økte kraftpriser.

Kraftprodusentene overførte sine kvotekostnader i kraftprisen. På denne bakgrunnen fikk norsk vannkraft et CO2 påslag til tross for at norsk produsert kraft er utslippsfri. Kompensasjonsordningen skal senere godkjennes av EFTA’s overvåkning program ESA før den settes i verk.

Ordfører Lars Evjenth tror dette er med på trygge flere hundre arbeidsplasser i indre Salten.

På forsiden nå


...

- Det har vært mange tårer

Damene bak Hearts of Hope hjelper familier denne helga.

...

OBS VARSEL

Nå kommer møkkaværet

Polart lavtrykkk treffer Helgeland.

...

Storslipp kompletterer programmet

Broiler, deLillos, Jan Eggum og Kakkmaddafakka kommer til Rød snø.