Vindu gir inntekt

RANA: Gjert Edvard Monsen som eier Monsen Johs snekkerfabrikk har havnet på inntektstoppen i Rana.

- Jeg har dyktige folk i fabrikken. Bedriften går bra, sier han.

Publisert 10.10.2003 kl. 20:36 Oppdatert 10.10.2003 kl. 20:43

Tips en venn på e-post:


Ranas rikeste ektepar

  • RANA: Edel Lønnum og Ståle Reidar Lønnum er Ranas rikeste ektepar. Sjefen ved O.Olsen's snekkerfabrikk, Edel Lønnum, troner på første plass på formuetoppen i Rana med en formue tett under 33 millioner kroner. Hennes mann, Ståle Reidar Lønnum som er administrerende direktør i en annen viktig bedrift i Rana, Tag Systems as er på 6. plass på formuetoppen med litt i overkant av 12,5 millioner kroner. Ekteparet har også fått plass på inntektstoppen på henholdsvis 6. plass på Edel Lønnum med en inntekt på omlag 2,7 millioner kroner mens mannen Ståle Reidar Lønnum tjente i overkant av 2,2 millioner kroner. Tilsammen betalte ekteparet 2 243 295 i skatt.
  • På formuetoppen i Nordland er det tre ranværinger blant de ti beste. Med Edel Lønnum på 7. plass, Harald Svendsen på 9. plass og Johan Erik Wulfsberg på tiende plass. Det er ingen ranværinger som ligger blant de tjue med høyeste inntekt i Nordland. Først på 22. plass kommer Niels Erik Aavatsmark. Mens Andre Stensland og Tove Elden kommer på henholdsvis 26. og 32. plass på listen over de med best inntekt i Nordland i fjor.
Gjert Edvard Monsen berømmer arbeidsstokken for millioninntekten. Med seg på bildet har han formann Terje Kvernmo.
Gjert Edvard Monsen berømmer arbeidsstokken for millioninntekten. Med seg på bildet har han formann Terje Kvernmo.
Gjert Edvard Monsen berømmer arbeidsstokken for millioninntekten. Med seg på bildet har han formann Terje Kvernmo.

Monsen Johs snekkerfabrikk er en av Ranas eldste bedrifter . Den fyller 100 år om fire år. Siden 1987 har Gjert Edvard Monsen drevet og eid vindusfabrikken som produserer Trenor vinduer.

Dyktige ansatte

Gjert Edvard Monsen tjente i fjor over to millioner kroner og havnet på 10. plass på inntektstoppen i Rana. Han tjente dermed 1,3 millioner kroner mer enn i fjor.

I tillegg ligger Monsen på 8. plass på formuetoppen i Rana med en formue på omlag 10,5 millioner kroner.

- Jeg er priviligert. Jeg har djevelsk flinke arbeidsfolk og bedriften har en leveringspunklighet i markedet på 96-97 prosent. De som arbeider her er utrolig fleksible og står på, forteller Monsen og tar oss med inn i fabrikken. 20 stykker har han ansatt i den unge arbeidsstokken.

Noen av arbeiderne er på tur ut.

- Ser du hvor smarte de er de som jobber her . Nå har de jobbet inn en halv time hver dag. Dermed kan de ta fritt klokka halv ett på fredag, så får de ei lang helg, forteller Monsen og ønsker god helg til en av sine ansatte.

Monsen har mange nye investeringer på planen for å trygge arbeidsplassene i Vika.

- Ja, vi har både utvidelsesplaner og ønsker om å skape en mer effektiv produksjon, sier han uten at han ønsker å utdype om dette betyr flere arbeidsplasser i bedriften.

Godt humør, god inntekt

Fabrikken leverer vinduer over hele landet . Selv om den har vært drevet godt de siste årene har det ikke bestandig vært oppgangstider, kan Monsen fortelle.

- Jeg vet hvordan det er å ha dårlig råd og ikke ha den økonomiske friheten jeg har nå. Det er utrolig tøft. Derfor er jeg realist og vet at tidene kan gå både opp og ned innenfor bransjen, sier Monsen som gir tydelig uttrykk for at han ikke synes noe om å komme i avisa på grunn av inntekten.

- Men det er jo sånn at når jeg tjener på bedriften må jeg skatte personlig av det. Dermed vil jo lønna mi for enkelte se høyere ut enn den egentlig er. Tallene lyver noe, mener Monsen.

I produksjonshallen er det en del av de ansatte som lurer på hvorfor pressen er på besøk. Og det får de svar på hos Monsen som har en lett og fleipende tone med sine ansatte.

Leder i fagforeningen Geir Knutli kan ikke dy seg.

- Ja, vi har sett at han har tjent mye i det siste. Han har vært i så godt humør. Humøret hos Gjert er et barometer på hvordan det går på inntektsiden, ler Knutli.

Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå