– Jeg ble litt satt ut, det er ikke ofte det skjer, sier Lene Oskarsen om hvordan det var å bli en av de heldige vinnerne av denne konkurransen.

Hun og ni andre kommer til Rana Blads lokaler dagen før Verket 2022 braker løs. Som en av samarbeidspartnerne til Verket fikk nemlig Rana Blad muligheten til å trekke ut 10 stykker som får en meet & greet med Chris Holsten under Verketfestivalen. De 10 fikk også en festivalpakke fra 120 år gamle Rana Blad.

Konserten med Holsten er fredag kveld, 27. august. Denne dagen er han i selskap med andre artister som Röyksopp, Postgirobygget, Myra, Undergrunn og lokale EVI.

Vinnerne ble trukket 19. august og for å kunne delta i konkurransen måtte du ha festivalbillett til Verket og du måtte være 18 år. For å vinne måtte man enkelt å greit skrive hvorfor Rana Blad skulle velge deg eller dere. Vinnerne ble:

Silje Lucie Brovold, Karen Margrethe Leiråmo, Lene Bordevik med datter som er tilreisende fra Arendal, Robin Lydersen Seterdal, venninne-trioen Nadja Solhaug, Trine Johansen og Silje Olsen, Lene Oskarsen som er vakt under festivalen og til slutt, Susanne Larsen Trælnes.

Superfans

Chris Holsten har blitt en etablert artist i norsk popmusikk. Etter å ha deltatt i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes», begynte Chris Holsten å synge på morsmålet. «Hvis verden», sammen med Frida Ånnevik gikk rett i hjertene til det norske folk i koronaåret 2020, og endte opp med å bli stemt fram som Årets låt under Spellemannprisen. Året etter ble Holsten kåret til Årets artist på P3 Gull, i tillegg til at han hentet hjem prisen for Årets låt for «Smilet i ditt eget speil».

Legg til at «Bare når det regner», «Bak en fasade», og den nyeste «Høyt over havet» har toppet listene her til lands, og til høsten skal han innta Oslo Spektrum. Men før det, ar du altså muligheten til å oppleve ham på Verketfestivalen.

Vinner, Silje Lucie Brovold, forteller at hun kan kalles en superfan av artisten hun nå skal få møte face to face under Verket 2022.

– Det er fordi jeg liker musikken hans veldig, veldig, godt. Han skriver gode tekster og har en fantastisk stemme. Jeg liker alle låtene hans, men skal jeg velge noen må det bli «Slå hjerte slå» og «Smilet i ditt eget speil», sier hun.

Karen Leiråmo er også stor fan av Holsten. For henne var det stort å bli en av vinnerne.

– Det var litt uvirkelig, for jeg bruker aldri å vinne noen konkurranser. Så det føles spesielt, sier hun og fortsetter:

– Det er veldig stort, once in a lifetime egentlig.

Leiråmo forteller at hun er fan av Holsten av de samme grunnene som Brovold nevner, herunder blant annet tekstene til artisten.

–Tekstene er veldig bra, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Det er noe med tekstene hans som beveger meg, sier hun.

Visste ikke at han var påmeldt

Susanne Larsen Trælnes, forteller at hun har positive forventninger til festivalen.

– At det blir god stemning og god musikk, sier hun.

Det samme forventer, Robin Lydersen Seterdal, men han forventet absolutt ikke at han skulle møte Chris Holsten.

– Jeg visste ikke at jeg var påmeldt en gang før Rana Blad ringte, sier han og forteller at det var hans kone som meldte han på konkurransen.

– Så jeg trodde det var en «scam» først. Det var virkelig en overraskelse, sier Seterdal og fortsetter:

– Men det er jo en av artistene jeg gledet meg mest til å se, så det var jo fantastisk!

– Grunnen til at jeg skal på Verket

Ved fredagens meet & greet med Chris Holsten har vinnerne forskjellige ting de ønsker å si til artisten.

– Jeg vil fortelle han hvilken jobb han gjør, at man setter pris på musikken hans. Den hjelper folk gjennom mye, Susanne Larsen Trælnes.

– Han er den eneste grunnen til at jeg skal på Verket. Når jeg så at han skulle spille kjøpte jeg billett. Det er selvsagt mye bra under årets festival, men han er den største årsaken til at jeg skal dit, sier Karen Leiråmo.

Nadja Solhaug, Trine Johansen og Silje Olsen er tre venninner som sammen får møte artisten.

– Jeg tror det blir veldig gøy, det blir en opplevelse! sier Solhaug.

Med seg fra Rana Blad i dag hadde de tre marsipankaker, det hadde alle 10 vinnerne. I tillegg fikk de blant annet et tovet sitteunderlag med Havmannen på og egen strikket ølholder med Rana Blad-logo, strikket av Bente Fagertun.

– Nå er vi godt utstyrt til festival, også med mat. Det er bare kakebærer som mangler, så Fagertun må hive seg i strikkingen, sier Robin Lydersen Seterdal.

Det er heller ingen tvil om at Verketfestivalen er hjertelig velkommen tilbake, etter to år med pandemistopp.

– Det er tradisjon, uten tvil, avslutter han.

Verket 2022

 • Verket 2022 arrangeres på Revelen i Mo i Rana 27. og 28. august etter to år med festivalpause grunnet pandemien.
 • Dette er Helgelands største musikkfestival med en kapasitet på 5500 per dag, i tillegg kommer Underverket dagtid lørdag for familier, barn og unge. Fredag og lørdag kveld er utsolgt.
 • Artister fredag: Postgirobygget, EVI, Chris Holsten, Myra, Undergrunn, Heave Blood & Die, Veronica Maggio, Combos og Røyksopp
 • Artister lørdag Underverket: Undergrunn, Nicolay Ramm, Emelie Hollow, Rockebandet Plopp, Ulrikke Nilsen, Vitenshow og Lokale talenter.
 • Artister lørdag: Bo Kaspers Orkester, Blomst, Mew, 06 Boys, D.D.E., Ruben, Dagny og Kamelen.
 • Det er også intimkonserter på Verksmessa. Dette er dyrere billetter som gir adgang til et telt på eget område og i prisen er det matservering begge dager. Chris Holsten og Bjarne Brøndbo står for underholdningen i messa i år.
 • Festivalsjef er Ingrid Alte Westman. Hun har vært festivalsjef i flere år, men har ikke fått arrangert Verket før i år grunnet covid-19.
  Festivalsjef for Underverket er Linnea Sofie Skar. Det er nytt av året med egen, ung festivalsjef for Underverket,
 • Arrangør og gjennomfører av Verket er det Oslobaserte selskapet HES som arrangerer festivaler og markedsfører flere skandinaviske artister. Andre festivaler HES jobber med er Haikjeften i Narvik som i 2022 ble arrangert helga før Verket, Drøbakfestivalen, Sarpsborgfestivalen, Hvalstrandfestivalen og Lillehammer Live.
 • Leder for HES er Hans Petter Haaland som er fra Mo i Rana og han har vært med på Verket siden starten. Haaland er også festivalens bookingsjef og har så langt vært dette i alle år.
 • Musikkfestivalen Verket arrangeres årlig på tampen av sommeren i Mo i Rana. Festivalen finner sted på Revelen, i gangavstand fra Mo sentrum., med Mo Industripark, tidligere A/S Norsk Jernverk, som bakteppet. Jernverket og industriparken er opphavet til festivalen navn. Dette er 12. året Verket arrangeres. Verket feiret 10 år i 2019.