Norsk Bridgeforbund (NBF) avdeling Helgeland i samarbeid med Helgeland Juniorbridgeklubb gjennomførte i helgen (24-26. sep) den største samling for Norske juniorbridgespillere som noen gang er arrangert. 140 barn og unge fra 6-23 år kom til Lovund for å lære bridge eller utvikle seg som bridgespiller, bli kjent med andre juniorer og ha ei minnerik helg, av disse var ca 50 fra Helgeland. Det skriver Helgeland juniorbridgeklubb i en pressemelding.

Noen av deltakerne hadde aldri prøvd å spille bridge før, mens nesten alle spillerne på de aldersbestemte landslagene deltok. Det ble delt inn i fem ulike grupper og hver gruppe fikk opplæring tilpasset deltakernes nivå.

Arrangøren hadde hentet inn noen av verdens beste bridgespillere som forelesere og medhjelpere. Tor Helness har over flere år vært ranket som verdensener. Han har spilt bridge og deltatt på bridgerelaterte aktiviteter over hele verden, men dette var noe av det mest fantastiske han hadde opplevd.

- Kombinasjonen med samlingen med så mange flotte barn og det å komme til et så vakkert sted som Lovund er bare helt topp, sier han videre.

Jannick Isaksen (16) fra Mo i Rana hadde ikke spilt bridge før han ble med på campen, han fikk æren av å spille ei kveldsturnering med Tor Helness, og verdenseneren hadde mye skryt å komme med i etterkant.

- Denne gutten kan å spille kort.

I tillegg til bridge var det lagt opp en rekke andre aktiviteter med havrafting som høydepunkt

President i NBF, Kari-Anne Opsal, omtalte i sin avslutningstale campen på Lovund som en historisk hendelse og en milepæl i Norsk bridgehistorie. Aldri tidligere har noen fått til et arrangement med et slikt innhold som dette på Lovund.