I samarbeid med Rana Gruber, med flere, vil TV Klipp og Cars & Coffee Nordland arrangere drive in kino på 17. mai. De vil vise to familiefilmer og én film på kvelden med aldersgrense 9 eller 12 år. Nå ønsker de at folket skal være med å bestemme, står det i en pressemelding.

– Filmene vi foreslår er basert på hvilke filmer som har blitt foreslått på sosiale medier og som er mulige å bestille for kinovisning» forklarer Tonje Vonstad i TV Klipp.

Stem på den filmen du vil se på Drive-In 17. mai!

Filmene som er aktuelle er:

Frost 2 (2019), Sonic the Hedgehog (2020), Fremad (2020), Spion i aksjon (2020), Bølle i Trøbbel (2020) og klassikeren Biler (2006).

Som kveldsfilm kan man stemme på Tunnelen (2019), Bohemian Rhapsody (2018) eller Ford v Ferrari (2019).

Her stemmer du på hvilken film du vil se:

Tonje Vonstad i TV Klipp, Lise-Helen Knudsen fra Cars & Coffee Nordland og Geir Gisnås i Rana kommune har jobbet hardt for å klare å arrangere drive in kino i Mo i Rana.

– Vi ville skape liv i byen på en trygg måte og samtidig sysselsette en del bedrifter som er permittert eller delvis permitterte i disse tider.» forteller Tonje som har arrangert drive in kino tidligere i Rana.

Årets drive in kino har vært vanskeligere å realisere enn først antatt.

– Det har vært svært vanskelig å få tak i sponsormidler og en garantist som kan ta et ev. tap. Bedriftene er ekstra forsiktig med pengebruken i denne koronasituasjonen, men Rana Gruber kom inn og reddet prosjektet, så nå blir det liv, gliser Tonje.

De har i tillegg fått låne Ranahallen fra Rana kommune uten kostnader. Helgeland Kraft og Helgeland Invest, Braathe gruppen og Esso Deli De Luca har også bidratt med midler. Ellers har Rana Multiutleie bidratt med lift og Nordland Teater med lerret. Hotel Helma ønsker kinomaskinisten fra Bygdekinoen hjertelig velkommen.

I døra møtes publikumet av parkeringsvakter fra Cars & Coffee Nordland. Filmvisningen og bookingen kjøres gjennom Bygdekinoen og kinolyden vil gå gjennom bilradioen på egen FM-frekvens via Radio Rana. Det vil bli opprettet et Facebook-arrangement og god informasjon om korona-tiltak vil bli lagt der.

– Dette blir bra! Nå gleder vi oss bare til 17. mai! Alle er velkomne, enten de bor på Mo, eller kommer langveisfra i finstasen, sier Tonje og Lise-Helen, i pressemeldingen.

Plan for 17. mai i Mo i Rana

11.00-13.00: Drive in kino

14.00-16.00: Bilkortesje i Mo i Rana

17.00-19.00: Drive in kino

20.00-22.00: Drive in kino