Vi må sørge for at vi aldri, aldri må glemme det som skjedde. Det skylder vi både ofrene for ugjerningen, de pårørende og framtidige generasjoner

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

22.juli 2011 Noen la ned roser, noen gråt og mange kjente nok på klumpen i magen. Klumpen som vokser hver gang vi minnes tragedien som rammet Norge og steder som Mo i Rana for fem år siden.

Minnemarkeringen for 22. juli ved Havmannnsplassen trakk rundt 200 mennesker og ordfører Geir Waage sto for talen denne dagen. Han poengterte hvor viktig det er å minnes.

- Det er i dag fem år siden Norge ble rammet av terror. Også Rana ble rammet, da Karin Elena Holst fra Båsmoen falt for terroristens ubegripelige angrep på hele nasjonen. Hun var en av ni AUF-ere fra Rana som befant seg på Utøya denne dagen.

Det gikk en hel uke før vi klarte å gjøre rede for alle. 15 år gamle Karin Elena Holst hadde inntil da vært savnet. Nå ble det bkreftet at hun var en av de 77 som ble drept for fem år siden.

Tirsdag 9. august 2011 fulgte en fullsatt Ytteren kirje Karin Elena til sitt siste hvilested - ni dager for hun skulle fylle 16 år.

Vi må sørge for at vi aldri, aldri må glemme det som skjedde. Det skylder vi både ofrene for ugjerningen, de pårørende og framtidige generasjoner. På den måten kan vi kanskje unngå å oppleve lignende terroranslag i Norge, sa ordføreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken