Gå til sidens hovedinnhold

38-åring tiltalt for Sjøvegandrapet i 1998

Artikkelen er over 2 år gammel

38-år gammel mann tiltalt for å ha knivstukket Marie-Lousie Bendiktsen 13 ganger med knivlignende gjenstand.

Nord-Norge

[NORDLYS] Den 38 år gamle mannen fra Sri Lanka nå er tiltalt for drapet på Marie-Lousie Bendiktsen for 20 år siden.

Statsadvokat Torstein Lindquister sier til Nordlys at de ikke vil kommentere saken ut over at det er tatt ut tiltale. Han viser til at det kommer en pressemelding på et senere tidspunkt, torsdag.

38-åringen er nå tiltalt for å ha voldtatt og drept 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen i 1998. VG skriver at det i tiltalen står at mannen stakk Bendiktsen 13 ganger med en knivlignende gjenstand. Drapet skal ifølge tiltalen ha skjedd mellom 13. juli 1998 ca. klokken 22 til 15. juli 1998.

– Han erkjenner ikke straffskyld for tiltalen, opplyser mannens forsvarer, Alexander Greaker til Nordlys.

Forsvarer: - Har ikke sett beviser

Politiet har så langt vært svært tilbakeholden med å kommentere hvilke beviser som knytter 38-åringen til drapet.

– Utgangspunktet er at vi bare har sett tiltalen. Vi vet ikke hva påtalemyndigheten kommer til å føre av beviser. Vi regner med å få se bevisoppgaven om kort tid, sier Greaker til Nordlys.

Han forteller at 38-åringen har samarbeidet med politiet underveis i etterforskningen, og avgitt forklaringer på sin relasjon til Marie-Lousie Bendiktsen.

38-åringen ble pågrepet 20. juni i fjor. Da han kom til Norge på turistvisum ble han pågrepet av politiet. Han har vært i Sri Lanka siden 2014. Familiefaren har bodd flere steder i Norge, og er tidligere domfellt for vold og tyverier.

Navnet på 38-åringen var kjent for politiet i etterforskningen allerede for 20 år siden. I 2018 ble mannens bevegelser fulgt i flere måneder, før han ble pågrepet på Oslo Lufthavn.

- Prosessen med å skaffe turistvisum gjorde at vi ble oppmerksomme på ham. Vi var klare over at han hadde vært i Norge på turistvisum i 2016, og at han har familie og en viss tilhørighet til Norge. Dermed forventet vi at han kunne komme tilbake. Så da han dukket opp på Gardermoen, var vi klare, har Andreas Nilsen, regionlensmann i Midt-Troms tildigere uttalt til Nordlys.

Det er statsadvokat Torstein Lindquister som skal føre saken mot 38-åringen. Han har tidligere sagt at det er gjort en omfattende etterforskningen gjennom 20 år.

– Det er et stort materiale. Det er en sak som er etterforsket i 20 år, med mange spor og prosjekter, sa Lindquister til Nordlys like før jul.

Sjøvegan-drapet

  • Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet død etter at huset hennes på Sjøvegan i Salangen kommune brant natt til 15. juli 1998.
  • Obduksjonen slo fast at Bendiktsen ikke omkom som følge av brannen, men døde etter en rekke knivstikk. Politiet mener at gjerningspersonen deretter satte fyr på huset hennes, høyst sannsynlig i et forsøk på å skjule spor.
  • I løpet av etterforskningen ble over 1900 menn DNA-testet, 1345 personer ble avhørt og det ble gjennomført 3100 rundspørringer.
  • Ingen ble siktet for drapet og i 2003 ble saken henlagt av Riksadvokaten.
  • Fredag 22. juni ble det kjent at politiet har pågrepet en 38 år gammel utenlandsk mann og siktet ham for drap, voldtekt og ildspåsettelse.
  • Mannen befant seg i Salangen på drapstidspunktet, men har oppholdt seg utenlands de siste årene. Han ble pågrepet på Gardermoen lufthavn på formiddagen onsdag 20. juni idet han ankom landet.
  • 38-åringen nekter straffskyld.

Kilder: Nordlys, VG, NTB

 

Kommentarer til denne saken