Gå til sidens hovedinnhold

40 dager uten smitte, men Rana kommune er spent på den kommende uken

Det er i den ukentlige oppsummeringen til Rana kommune det fremgår at kommunen nå kan kvittere ut 40 dager uten smitte, altså er det snart gått seks uker siden det siste positive tilfellet.

I løpet av forrige uke er det gjennomført 425 tester. Ingen er i isolasjon eller karantene.

Men tross 40 dager uten smitte, uttaler kommunen at de er spent på resultatene etter påsken.

– Det er en viss spenning knyttet til den kommende uken. Påskeuken medfører økt reiseaktivitet både for arbeidsreiser og fritidsreiser, og vi vet at smitten har en tendens til å øke etter ferieperioder, uttaler kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i Rana kommune, og fortsetter:

– Hvis smitten kommer til Rana er det viktig at vi klarer å fange opp dette så raskt som mulig og begrense spredningsmuligheten. Det er derfor like viktig som før at alle som får symptomer tester seg raskt. Vær spesielt på vakt etter å ha vært på reise, eller har hatt besøk av personer fra områder med høyt smittetrykk. Vi viser til lokal anbefaling der kommunen ber om at personer som har vært på reise til områder med høyt smittetrykk tester seg når de kommer tilbake og reduserer sosial kontakt i perioden etter hjemkomst.

Les også

Nytt registrert smittetilfelle - Testen er trolig fra et annet sted

Status for vaksineringen i Rana

Antall vaksinedoser mottatt totalt siden uke én er 4 760 fordelt på 4 320 doser med Pfizer-vaksine og 440 doser med AstraZeneca-vaksine. Antall vaksinedoser til risikogrupper er3 971. Antall vaksinedoser til prioritert helsepersonell i kommunen er 679.

110 doser AstraZeneca er ikke gitt etter anbefalinger fra Legemiddelverket og FHI.

Alle i prioriteringsgruppe 1-3, som har satt seg i vaksinasjonskø, har fått tilbud om første dose med vaksine. 11,8 prosent av befolkningen har fått minst én dose og 6,1 prosent er fullvaksinert.

– I uke 14 og i ukene framover tilbys vaksine til personer i prioriteringsgruppe 4. Denne gruppen er på cirka 3 000 personer. Vi antar at alle i prioriteringsgruppe 4 har fått tilbud om første dose innen midten av mai, uttaler Slettan Olsen, og fortsetter:

– Dersom vaksineleveransene holder seg på nåværende nivå håper vi at alle i prioriteringsgruppe 1-4 er fullvaksinerte innen utgangen av juni, og at personer i prioriteringsgruppe 5-7 har fått tilbud om første dose innen utgangen av juni.

Kommunen mottar flere vaksinedoser i uke 14 og 15 enn den har gjort tidligere, og prognosene baserer seg på at vaksineleveransene holder seg på dette nivået i ukene framover.

Les også

Nå dobles antallet vaksinedoser: Så mange doser får din kommune de neste ukene

Fremdrift vaksinering

Prioriteringsrekkefølgen av risikogruppene:

1. beboere i sykehjem

2. alder 85 år og eldre

3. alder 75-84 år

4. alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp, definert av FHI.

5. alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander

6. alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander

7. alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander

8. alder 55-64 år

9. alder 45-54 år

Rana mottar 708 doser av Pfizer-vaksinen i uke 14 og 852 doser i uke 15. AstraZeneca-vaksinen er fortsatt på vent.

Kommentarer til denne saken