– Trenger vi en egen kvinnedag? Har 8. mars utspilt sin rolle? Må flere rødstrømper på banen for å få bukt med sextrakassering? Hvor er de kvinnelige topplederne? Er likelønn noe å gnåle om? Er det ikke på tide at kontantstøtten skrotes? Og hva mener du om eggdonasjon? Er du feminist, uavhengig av kjønn?

– Uansett vil vi i Rana Blad høre fra deg før 8. mars, som er kvinnedagen, sier sjefredaktør Ulriksen som nå inviterer til kronikkonkurranse.

Både kvinner og menn

– Denne er selvsagt både kvinner og menn invitert til å delta i, og den som skriver den beste kronikken vil bli belønnet med 5.000 kroner, sier Ulriksen.

– Har du noe på hjertet som handler om familieliv, kjønn, arbeidsliv, kvinne- eller mannsroller, så er det bare å kaste deg over tastaturet, sier Ulriksen som håper på mange innsendte bidrag.

I Rana Blad er Toril Alfsvåg nyhetsleder, Beate Nygård Johansson er reportasjeleder og Lisa Ditlefsen er kulturleder, og disse utgjør juryen som sammen med Ulriksen skal plukke ut det beste bidraget.

Eget magasin

Vinnerbidraget blir publisert i papiravisa på kvinnedagen, sammen med noen flere utplukkede bidrag.

– I tillegg vil vi legge inn alle bidragene i et digitalt magasin som publiseres 8. mars, sier Ulriksen som understreker at selv om Rana Blad i år inviterer til denne konkurransen akkurat til kvinnedagen, så er selvsagt temaet like aktuelt gjennom hele året.

– Ved å arrangere en slik kronikkonkurranse håper jeg at vi får noen nye stemmer med sterke meninger på banen. Lokalavisa skal være en arena for debatt og vi ser at meningsstoffet vårt leses godt.

Slik gjør du:

Bidrag sender du til: marit.ulriksen@ranablad.no, merk det med «Kronikk 8. mars» i emnefeltet og send også med et bilde av deg selv.

Fristen for å sende inn bidrag er 1. mars.

Kronikken kan ikke ha blitt publisert tidligere.