Gå til sidens hovedinnhold

800.000 kroner til Vitensenter Nordland

Det er Venstre som i en pressemelding forteller at Vitensenter Nordland får 831.250 kroner gjennom det som heter gaveforsterkningsordningen.

– Dette er midler som tilfaller senteret fordi private givere har stilt opp med penger, som staten forsterker.

Gjennom ordningen, som ble innført i 2014, forsterkes private pengegaver med et statlig tilskudd på inntil 25 prosent av gavebeløpet. Totalt har ordningen utløst tre milliarder kroner til ulike aktører, ifølge pressemeldingen. Denne gang tildeles ulike tiltak i Nordland tre millioner kroner, hvorav en ganske stor del til Vitensenter Nordland.

Venstres stortingskandidat i Nordland, Ida Gudding Johnsen, lot seg imponere da hun besøkte vitensenteret.

– Vitensenter Nordland er en fantastisk formidler av kunnskap om Nordland, hva vi lever av og mulighetene vi har. Det er fint å se at det utløser ekstra midler fra staten når private aktører bidrar til fellesskapet på denne måte. Slik skapes det insentiver og muligheter for flere finansieringskilder, og økt aktivitet, sier hun i pressemeldingen.

Vitensenter Nordlands daglige leder Geir Bjørkøy sier seg fornøyd med tildelingen fra gaveforsterkningsordningen.

– Gaveforsterkningsordningen er viktig for oss og stimulerer og premierer samhandling mellom næringsliv og offentlig sektor. Uten den gode samhandlingen med næringslivet hadde vi ikke kunnet etablere et så flott og relevant tilbud i Nordland, siteres han på i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken