Næringsministeren åpner datasenter på Mo

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommer til Mo i Rana torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommer til Mo i Rana torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Torsdag åpner næringsminister Torbjørn Røe Isaksen Arctic Cloud skytjeneste og datasenter i Mo industripark.

Arctic Circle Data Center AS (ACDC) har mottatt innovasjonspris og innovasjonsstøtte for sitt arbeid med å lage en norsk skytjeneste med modulære datasenterenheter som kan distribueres ut til større produsent- og dataforbrukere.

ACDC har utviklet skytjenesten «Arctic Cloud» og laget prototyper på mobile datasenter som tjenesten kjøres på. Skyløsningen er basert på åpen kildekode og skymodulene er laget for å kunne være mobile, klargjorte for varmegjenvinning og for å kunne operere i alle slags forhold, skriver ACDC i en pressemelding.

– De to modulene som vi åpner nå er prototyper på framtidens skytjenester, hvor en kan tilby datakraft med små moduler nært dataprodusent og dermed kan gi fordeler som høy båndbredde, lav responstid og skalerbare ressurser til en konkurransedyktig pris, skriver prosjektleder Stein Erik B. Myhre i pressemeldingen.

Modulene trenger i prinsippet kun strøm og nett-tilkobling for å kunne settes i gang hos en ekstern kunde, uansett om dette er på Svalbard eller Lindesnes. Arctic Cloud er Nord-Norges første åpne selvbetjente skytjeneste.

Artikkeltags