Nå er hun 26 år og har en misjon i Afrika. Sammen med ektemannen Stig Ove A. Gisnås og de to, snart tre, barna deres har hun etablert seg i Kilifi i Kenya. Familien er i gang med å bygge opp sin egen misjonsbase.

– Det er et av de fattigste områdene i Kenya, sier Stig Ove (33), som er født og oppvokst på Båsmoen i Rana.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Hjelpesending

Med gode støttespillere som, blant andre, far/svigerfar Geir Gisnås og leder i misjonsutvalget i Nord Rana menighet, Eivind Fagerheim, er ekteparet i gang med en hjelpesending til mennesker som lever i nød.

LES OGSÅ: - Det er i Afrika vi hører hjemme

– Vi ber med dette om at folk som har noe de ikke lenger trenger, som er rent, pent og fortsatt tåler bruk, å pakke det i sekker og gi oss. Alt er av interesse, for folket i det området vi har etablert oss i, har lite og ingenting, sier Stig Ove.

– Vi har fått noe klinikkutstyr, og tar gjerne imot mer, som bandasjer og plaster. Det er verdifullt for oss, for planen er å åpne en klinikk. Her vil folk kunne få sårstell, for eksempel. Vi har også ønske om å kunne tilby svangerskapsomsorg. Her er det et stort behov for å dele kunnskap, sier Linda, som er utdannet helsefagarbeider.

Vi ser og opplever ting som er mer brutalt enn vi kan fortelle om

Linda Abildsten Gisnås, misjonær i Afrika

 

Det er faren hennes, Frank Abildsten i Oppdal som først kom med ideen om å få til en hjelpesending. Nå er det innsamlingspunkter i Rana, Oppdal, Bergen og Stavanger.

– Det gjenstår vel ei uke før vi pakker innholdet i containeren vi har fått låne av Meyership, på paller og sender det til Oppdal. I løpet av mai skipes forsendelsen til Afrika. Vi er veldig takknemlig for alt vi har fått så langt, sier Geir Gisnås og legger til at de som vil gi kan ta kontakt med ham, kona Anne Marie eller Eivind Fagerheim.

Linda og Stig Ove med barna Esther og Leo kom til Rana denne uka. De er tydelige på at Afrika er «hjemme» nå. Det er her de ser for seg å bygge og bo.

Trives i Afrika

Mens Linda nesten hele livet har vært klar på at hun ville bli misjonær, og tydelig gitt uttrykk for at hun har et hjerte spesielt for gatebarn og foreldreløse, hadde ikke Stig Ove den samme overbevisninga.

(saken fortsetter under bildet)

 

– Forutsetningen for å få Linda var at jeg ville flytte. Nå er jeg enig i hennes kall og opplever jeg at dette er en del av meg. Afrika er stedet der vi bor og trives alle sammen, sier Stig Ove.

Ekteparet har tidligere jobbet som frivillige på flere misjonsbaser drevet av Iris Ministries i og rundt Mosambik. De bodde i Rana en periode da barna Esther på fem år og Leo på snart tre og et halvt ble født. Han var sju måneder da familien flyttet til Afrika.

(saken fortsetter under bildet)

 

Praktisk tilnærming

Dermed er drømmen som Linda har hatt siden hun var fem, godt i gang med å gå i oppfyllelse. Ekteparet har opprettet sitt eget NGO (non-governmental organisations) i Kenya, Stig and Linda Ministries. De har etablert eget AS, der de er ansatt. Videre har misjonærene kjøpt 28 mål tomt i Kilifi, vel en times kjøring fra Mombasa. På misjonsbasen vil de reise et bygg som også skal ha plass til 30 gjester. De vil lage en brønn og de vil bygge barnehjem.

Verken Linda eller Stig Ove har sluttet å drømme, og ser for seg at de skal klare å utvide hjelpearbeidet sitt langs kysten av Swahili. Det betyr ikke at de ikke er realister, eller at de ikke har møtt livets harde realiteter.

(saken fortsetter under bildet)

 

– Vi ser og opplever ting som er mer brutalt enn vi kan fortelle andre om. Det kan være døende barn i armene på foreldrene sine, ei mor som prøver å drepe sitt eget barn som så rømmer til oss, og barn som dør av hiv. Området vi bor i herjes av tørke, og det er derfor et mål for oss å lage en brønn. Livet vårt i Afrika trives vi med, barna våre har det fint, lærer fler språk og vår vi får være sammen som familie mye mer enn det som er vanlig, sier Linda.

De har en tydelig kristen profil. Bønn til Gud er viktig.

– Men kjærligheten viser vi i praktisk handling. Vi gir vann til de som tørster, mat til de som sulter og klær til de som fryser. Vi hjelper der vi kan, sier Linda og Stig Ove.

Hjelpesending

Linda og Stig Ove Abildsten Gisnås bygger opp sin egen misjonsbase i Kenya.

I Rana, Oppdal, Stavanger og Bergen samles det inn til en hjelpesending.

Hvis du vil bidra kan Geir og Anne Marie Gisnås eller Eivind Fagerheim kontaktes.