Gå til sidens hovedinnhold

Aftenposten: Støre-regjeringen vil gjenopprette fullverdig høyskole på Nesna

Det er Aftenposten som tirsdag kveld melder at den nye regjeringen har med et punkt i regjeringsplattformen om at Nesna igjen skal få et høyskoletilbud.

Aftenposten, som har fått utdelt avsnittet i regjeringsplattformen, skriver at prosessen med å reetablere høyskolen skal starte vinteren 2022.

Ifølge Aftenposten lyder det aktuelle avsnittet om Nesna slik:

«Reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna ved å gjenopprette grunnskole- og barnehagelærerutdanning og utrede hvilke andre studie- og utdanningstilbud som kan lokaliseres til Campus Nesna. Videre vil vi legge til rette for at utdanningsinstitusjonen på Nesna kan bli et senter for desentralisert og distriktsrettet utdanning og forskning. Prosessen skal starte vinteren 2022.

Underveis i prosessen må interessene til fagfolkene som fortsatt er ved Nesna og til studentene som har påbegynt sin utdanning ved institusjonen før nedleggingsvedtaket ivaretas.»

Overfor Aftenposten uttaler Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum at regjeringen skal etablere en høyskole på Nesna igjen samt at det skal være en fullverdig utdanningsinstitusjon.

– Vi sier at vi skal reetablere en fullverdig utdanningsinstitusjon. Den skal ikke bare et være et studiesenter med noen kurs. Den skal være fullverdig. Målet er at Nesna skal bli et senter for desentralisert og distriktsrettet forskning, uttaler Vedum overfor Aftenposten.

Overfor Rana Blad uttaler stortingsrepresentant for Senterpartiet, Siv Mossleth, følgende:

– Full seier for høyere utdanning på Nesna viser at Senterpartiet mener alvor med å snu sentraliseringa. Dette viser at mindre steder har også en framtid etter at høyreregjeringa ble valgt bort. En lærer fra Nesna er ingen B-lærer!, sier Mossleth.

LES OGSÅ: Gledestårer og fest på Nesna etter gladmeldingen: – Vi griner og ler og er helt vill. Vi er så lykkelig

I morgen blir det enda mer feiring på Nesna og Rana Blad kommer selvsagt til å være til stede for å dekke begivenheten.

Kommentarer til denne saken