Mads fra Åga IL på samling som er siste hinder før landslagsuttak

Bakre rad: Eskil Rønning Imøy (Bodø/Glimt), Oliver Voll Karlsen (Bodø/Glimt), Mads Fagerli Halsøy (Åga), Spillerutvikler Torkil Veraas.
Fremre rad: Lukas Beck Hansen (Beisfjord), Adan Abadala Hussein (Luna), Preben Mohaug (Fauske/Sprint)

Bakre rad: Eskil Rønning Imøy (Bodø/Glimt), Oliver Voll Karlsen (Bodø/Glimt), Mads Fagerli Halsøy (Åga), Spillerutvikler Torkil Veraas. Fremre rad: Lukas Beck Hansen (Beisfjord), Adan Abadala Hussein (Luna), Preben Mohaug (Fauske/Sprint) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Den siste uken har Statoil Landsdelssamling blitt arrangert i Østfoldhallen, først en samling for jentene og deretter guttene. Landsdelssamlingen er siste hindrer før et eventuelt landslagsuttak for landets beste 15- og 16-åringer.

Det var med både jenter og gutter fra Nordland og Hålogaland.
– Vi har samlet de mest lovende 15-åringene og 16-åringene, altså spillere født i år 2002 og 2003. Det var hundre jenter og hundre gutter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit, sier Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, og fortsetter:

Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp, forteller

Modellen har tre hovedintensjoner, ifølge Grøttland.

– For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier han. 

Motiverte spillere

Grøttland forteller om motiverte ungdommer.
– Spillerne opplever dette som veldig stimulerende og motiverende. Her har vi samlet de beste 15- og 16-åringene i Norge, så det er klart det er veldig inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, sier Grøttland.

Mina Frantsen var en av jentene som var med. Hun spiller daglig i Mjølner.
– Jeg synes det var veldig spennende og lærerikt. I tillegg veldig morsomt både å spille masse fotball med gode spillere og bli kjent med mange nye, sier Mina Frantsen.

Fine erfaringer

Lucas Berg Hansen spiller i Beisfjord og forteller om en god opplevelse.
– Det har vært en opplevelse å trene og spille med og mot så mange flinke spillere. Jeg har lært mye, og kost meg masse. Jeg har tenkt til å ta læringen som jeg har fått her med tilbake i hverdagen, sier han.
Sammen med Hansen var Preben Mohaug som spiller for Fauske/Sprint.
– Det har vært veldig gøy og lærerikt å se hvordan nivået i er i resten av landet. Jeg ser at jeg må fortsette å trene og bli bedre. Vi har lært mer om analysering og det som skjer utenom fotballen. Jeg har lært mye som jeg tar med meg hjem for å bli bedre på, sier Mohaug.

Eskil Imøy spiller for Bodø/Glimt og ser tilbake på oppholdet som lærerikt.
– Jeg har erfart dette som et veldig lærerikt opphold. Jeg lærer mye fra trenere og medspillere, og jeg har lært hvordan meg å ta ansvar på og utenfor banen, sier Eskil Imøy.

Artikkeltags