Gå til sidens hovedinnhold

Alle elever i 10. klasse i Rana må hurtigtestes før de får lov til å gå på skolen i morgen - dette etter at flere har testet positivt

Det er i en melding sendt ut til foreldre og foresatte for elever i 10. klasse-trinnet på Rana ungdomsskole det fremgår at alle elever i 10.klasse må hurtigtestes før skolen i morgen.

Det skjer etter at det er flere elever i forskjellige klasser på 10.-trinn har testet positivt for covid-19 i løpet av søndag og mandag.

Elevene som er smittet går som sagt i forskjellige klasser samt at det er nærkontakter i alle klassene. Som en følge har kommuneoverlegen i Rana, Frode Berg, bestemt at det er behov for å stramme inn smittevernstiltakene på dette klassetrinnet.

Elevene skal ta en hurtigtest før skolen både tirsdag, onsdag og torsdag - dette FØR de kan komme på skolen.

Overfor Rana Blad opplyser rektor ved Rana ungdomsskole, Kari Edvardsen, at de har fått beskjed om at de må skjerpe inn smittevernstiltakene for å demme opp for smittespredning. Edvardsen sier videre at enkelte elever fikk beskjed i helga om at de må teste seg mandag, tirsdag og onsdag - og ikke tirsdag, onsdag og torsdag. Disse elevene skal følge opprinnelige plan.

I tillegg til at alle elever skal hurtigteste seg før de kan komme på skolen, endrer Rana ungdomsskole også på undervisningen i de fag der elevene er blandet med andre elever fra andre klasser. Det gjelder da fag som valgfag, språk og kunst og håndverk.

For disse fagene blir det hjemmeoppdrag i stedet for undervisning ut uke 37 og hele uke 38.

– Selv om smitte blant barn og unge sjelden gir alvorlig sykdom ønsker vi å ha kontroll på smitten, og bremse smitten så godt som det går fram til at alle som er eldre enn 12 år, og som ønsker det, er vaksinert, uttaler kommuneoverlege Frode Berg i en kommentar.

Kommentarer til denne saken