I morgen blir det mange ambulanser på veiene og dette er grunnen

Forsvaret, Politiet, Brannvesenet og Ambulansetjenesten trener sammen under øvelse Silver Flotex Rein 2, i dette tilfellet et scenario med alvorlig trafikkulykke. / The Norwegian Armed Forces, Police, Emergency Medical Services and the Fire Department trains together during exercise Silver Flotex Rein 2.

Forsvaret, Politiet, Brannvesenet og Ambulansetjenesten trener sammen under øvelse Silver Flotex Rein 2, i dette tilfellet et scenario med alvorlig trafikkulykke. / The Norwegian Armed Forces, Police, Emergency Medical Services and the Fire Department trains together during exercise Silver Flotex Rein 2. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Helgelandssykehuset og Heimevernet øver sammen.

Bakgrunnen er at Helgelandssykehuset og HV-14 skal øve sammen i et scenario med masseskade, hvor mannskaper fra Heimevernet og sykehusene på Mo, Sandnessjøen og Mosjøen er involvert, skriver Heimevernet i en pressemelding.

Selve hendelsen vil være på den stengte veibiten av E6 på sørsiden inn til tunnelen i Korgfjellet. Dette for å unngå stopp i trafikken, men samtidig sikre enkel tilgang for ambulansene.

- Det er viktig å øve og ikke minst det å trene sammen med andre etater som Sivilforsvaret, politiet og denne gangen Heimevernet. Dette er noe som har vært etterlyst de senere årene, sier Tore Bratt, kommunikasjonssjef i Helgelandssykehuset.

Heimevernet bidrar blant annet med markører til masseskaden.

- Scenarioet gir Helgelandssykehuset stort utbytte av å øve sin organisasjon internt med at vi legger opp til mest mulig realistisk trening på behandling av skadd personell, sier oberstløytnant Ove M. Ranum, sjef for HV-14,

Heimevernsdistriktet på Drevjamoen holder denne uka på med øvelse Håløyg, der samøvingen med Helgelandssykehuset er en del av det som skal skje.

For folk flest bør man være oppmerksom på at det vil bli en del ambulanser med blålys på veiene denne onsdagen.

Artikkeltags