Gå til sidens hovedinnhold

Anna fra Røssvoll som danset for sjahen av Persia får ingen vei i Rana oppkalt etter seg i denne omgang

Torsdag vedtok politikerne i MPR-utvalget (miljø, plan og ressurs) i Rana kommune nye adressenavn tilknyttet Saltfjellveien. En av veiene som fikk navn var veien forbi kirka på Røssvoll. Men der rådmannens innstilling var å gi den navnet Anna Ingebrigtsens vei, valgte et enstemmig MPR-utvalg å gå for Kirkeveien slik Skonseng og Røssvoll Bøgdalag ønsket.

Det var Senterpartiet og Johan Petter Røssvoll som la fram forslaget som ble vedtatt, som i tillegg til denne endringen også endret foreslåtte Røssvollsletta til Røssvollveien.

– Jeg tror ikke jeg skal argumentere så mye for det, men det er all grunn til å lytte det bygdelaget har kommet fram til i denne saken, og ikke la seg føre på villspor av det som er framkommet under andre forslag til navnsetting. Det vil vi føle som en fullstendig fremmedgjøring fra det som er der i dag, sa Røssvoll.

Det ble heller ingen debatt om endringene.

De nye adressenavnene blir dermed Fallheia, Reinforsheia, Røssvollneset, Røssvollveien, Kirkeveien, Storvollen og Virvassveien.

Anna Ingebrigtsen har blitt kalt Norges første magedanser og danset blant annet for sjahen av Persia, før hun etter hvert kom tilbake til Rana og drev blant annet campingplass på Røssvoll. Hun får altså ingen vei oppkalt etter seg i denne omgang.

Du kan lese mer om Anna Ingebrigtsen og hennes eventyr i denne saken:

Les også

Anna Ingebrigtsen fra Røssvoll danset for sjahen av Persia, spilte inn film i Teheran og ble portrettert på NRK – nå kan hun få en vei i Rana oppkalt etter seg

Kommentarer til denne saken