For ikke lenge siden stod Anne Karoline Almli (16) og hesten Bendik (også 16) på startstreken i Junior-NM i Fjordhest i Førde. Tross en syk hest i oppkjøringen, gikk det over all forventning. Det ble sølvmedalje på ekvipasjen fra Rana.

Sist helg var det klart for EM i Fjordhest i Danmark, et mesterskap 16-åringen mest tok som ei viktig erfaring.

– Å få en topplassering blir nok for hardt. Men vi skal gjøre vårt aller beste, sa hun etter at NM-sølvet var i boks.

Slutter ikke å overraske

Men ekvipasjen slutter ikke å overraske og levere. Etter å ha deltatt i dressur, sprang og presisjonskjøring kunne Anne Karoline juble for to medaljer. Det ble gull i presisjonskjøring og bronse sammenlagt i klassen for Fjordhest.

– Jeg må innrømme jeg ble litt overrasket over uttellingen, sier hun på telefon på vei hjem fra Danmark.

– Undervurderer du deg selv?

– Vet ikke. Det var jo mitt første EM og og møte med de beste i Europa. Jeg trodde i alle fall ikke jeg skulle havne i toppen. Du må ha klaff, sier hun.

Hun skulle i utgangspunktet stille i juniorklassen, men med få juniorer med ble juniorene slått sammen med seniorene i en klasse. Som den yngste utøveren i klassen klarte likevel Anne Karoline å hevde seg i toppen.

Nordisk neste år

– Hva er neste mål?

– EM arrangeres bare annethvert år. Neste år er det Nordisk som gjelder for meg. Og NM. Nå fortjener hesten ferie og tid til å nyte sommeren, sier Anne Karoline, som representerer Polarsirkelen Hestesportklubb.

Også Lise Irene Kosmo Gylseth fra Stall Reinåmo i Korgen deltok i Fjordhest-EM, men var uheldig og kjørte feil. Hun drar nå rett til NM i kjøring, der hun tidligere har hevdet seg i toppen.