Gå til sidens hovedinnhold

Ansatt og beboer ved Gruben sykehjem har testet positivt for covid-19

Rana kommune melder i en pressemelding at det er påvist koronavirus hos en ansatt og en beboer på Gruben sykehjem avdeling 1.

Prøvesvaret på testen av den ansatte ble kjent sent i går kveld. Beboeren har testet positivt på hurtigtest i dag. Endelig prøvesvar etter testing av ansatte og beboere er ventet sent i morgen kveld.

– Det er innført strenge smitteverntiltak på avdelingen for å forhindre videre smitte. Det innebærer blant annet at ansatte er delt opp i grupper og bruker fullt smittevernutstyr. Det er tatt prøver av ansatte og beboere for å avdekke om flere er smittet, skriver kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i Rana kommune i pressemeldingen.

Rana kommune innførte for to uker siden store begrensninger i muligheten for å jobbe på flere avdelinger innen helse og omsorg. Det er på nåværende tidspunkt ikke avdekket risiko for spredning av smitte til andre avdelinger i helse- og omsorgstjenesten.

– Som følge av den nyoppståtte smittesituasjonen er det i tillegg innført foreløpig besøksforbud på Gruben sykehjem. Forbudet vil være gjeldende inntil vi har bedre oversikt over situasjonen, sier Slettan Olsen.

Smittesporing pågår. Spisskompetanse på Helgelandssykehuset bistår kommunen i smittevernarbeidet.

Sykehjemmet jobber med å varsle samtlige pårørende.

Les også

To nye smittede i Rana, én uten kjent smittekilde

Les også

Rana har avdekket svakheter med hurtigtestene: – Hadde vi ikke testet i Bodø også hadde vi gått glipp av fem positive tester