Ansatt ved Helgelandssykehuset likevel ikke smittet - åpner opp fødeavdelingen igjen: – Dette er en gledelig nyhet

Helgelandssykehuset avdeling Rana sykehus. Helse nord.

Helgelandssykehuset avdeling Rana sykehus. Helse nord. Foto:

DEL

Det er Rana kommune som melder at det viser seg at den ansatte ved fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana likevel ikke har testet positivt for koronaviruset. Som en følge av dette kommer nå fødeavdelingen til å åpne opp igjen, melder Helgelandssykehuset.

Onsdag denne uken fikk Rana kommune beskjed fra Mikrobiologisk laboratorium i Tromsø (UNN) om at en person i Rana hadde testet positivt på covid-19. Dette var det andre påviste koronasmittede tilfellet i Rana.

Fredag ga Mikrobiologisk laboratorium kommunen tilbakemelding om at det siste tilfellet kunne være et såkalt falsk positivt prøvesvar. Det vil si at vedkommende har testet positivt uten å være syk. Etter anbefalinger fra UNN ble vedkommende testet på nytt. Lørdag kveld fikk kommunen svar på analysene, som bekrefter at testen var negativ.

Personen som ble testet og Helgelandssykehuset ble i går kveld informert om dette.

Som en følge åpner man nå opp dørene til Fødeavdelingen igjen mandag 23. mars klokken 0800.

– Dette er en gledelig nyhet for den aktuelle ansatte, for Helgelandssykehuset og for de gravide i sykehusets nedslagsfelt og deres familier. Den midlertidige stengningen av fødeavdelingen var samtidig en god test på beredskapen og på det gode samarbeidet mellom fødeavdelingene i Helgelandssykehuset, sier administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir.

Alle pasienter og ansatte som ble satt i karantene som følge av dette blir kontaktet av Helgelandssykehuset.

Status for antall testede i Rana er per søndag 22. mars 203 personer. Så langt har vi mottatt 62 svar. Det betyr at vi på nåværende tidspunkt kun har ett bekreftet tilfelle av covid-19. Smittekjeden rundt dette ene tilfellet er avklart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken