Da næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) besøkte Brønnøysundregistrene mandag, ble han møtt av ansatte som viste ham ryggen, melder NRK.

Årsaken til protesten er beskjeden de ansatte fikk for noen uker siden om at etaten står overfor kutt og nedbemanning, blant annet på grunn av at regjeringen de siste fem årene har kuttet 20 millioner kroner i budsjettene til Brønnøysundregistrene.

– Vi har fått et budsjett som innebærer dramatiske konsekvenser for oss. Med de rammene vi får, og de utsiktene vi har framover, er det ingen tvil om at vi må si opp 50–60 personer, sier tillitsvalgt Kjell Mathisen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) til kanalen.

Under besøket snakket næringsministeren med flere av demonstrantene. Røe Isaksen understreker at det bare er ett av flere mulige scenarioer for Brønnøysundregistrene at over 50 mister jobben. Han kan imidlertid ikke love at etaten får beholde alle sine ansatte.

– Det er ikke tvil om at også 2020-budsjettet vil kunne kreve endringer i Brønnøysundregistrene. Vi er nå i gang med 2021-arbeidet. Men jeg kan ikke love noe om kommende budsjettet, sier han.

(©NTB)