De ansatte på PwC Mo i Rana har donert 40 gavekort på kinoen i Rana til familiestøtteprogrammet Home Start. De hjelper familier som har det tøft i hverdagen og ikke har økonomi som strekker til å gjøre ting som å dra på kino.

– Å ta familien med på kino er kjempedyrt og det ikke alle som har muligheten til å gjøre det, sier Wenche Gjesbakk ved Home Start.

Glede familier

Gjesbakk forteller at det er sjeldent at de har muligheten til å gi ut kinobilletter og at dette blir en stor glede for henne å kunne gi ut til familier som ikke kan gå på kino på eget budsjett.

– Familier som har det tøft må hver dag se på at andre kan dra på kino og gjøre ting som de ikke har råd til å gjøre. Denne donasjonen hjelper til at de familiene kan ta barna sine med på kino og ha en fin stund sammen, sier Gjesbakk.

For mange familier det ofte økonomien som gjør hverdagen tung.

Samfunnsansvar

I PwC Mo i Rana føler de et samfunnsansvar og ville bidra til en lokal organisasjon.

– Vi ønsket spesielt å hjelpe familier og barn i lokalsamfunnet, derfor falt valget på Home Start, sier Silje Sandstedt ved PwC.

Sammen med Sandstedt er også Lina Frammarsvik for å overlevere påskeegget fylt med kinogavekort. De føler at Home Start er den organisasjonen der deres donasjon ville fått størst utbytte.

20 ansatte ved PwC bidro selv med ett gavekort hver, og for hvert gavekort kjøpte også bedriften et gavekort.

– En gave å glede andre

Wenche Gjesbakk jobber med å hjelpe familier som har det vanskelig og gi dem gode øyeblikk som et avbrekk fra deres utfordringer i hverdagen.

– Kinogavekortene vil gjøre en stor forskjell, det kan jeg love, sier Gjesbakk.

Hun forteller at det er mange familier som har det tøft i Rana. I Home Start er det rundt 30 frivillige som hjelper småbarnsfamilier i Rana og besøker dem.

– Jeg har en gave av en jobb. Jeg får besøke folk og gi med gave som gjør dagen deres litt lettere, sier Gjesbakk.