Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet tidenes største prosjekt i Storuman: – Håper å se mindre tungtransport på veiene

Denne uka ble NLC Storumanterminalen etappe to innviet. Det er Storumans største infrastrukturprosjekt gjennom tidene.

For abonnenter

– Det kjennes utrolig bra at vår del av prosjektet endelig er klart. Dette er en veldig viktig investering for hele länet, sier kommunalråd Tomas Mörtsell i Storumans kommune til Västerbottens-Kuriren.

Det store prosjektet til 91 millioner svenske kroner (først beregnet til 73 millioner kroner i 2018) er finansiert av Storumans kommune, region Västerbotten og Trafikverket og vil gi store tidsbesparelser.

Det er en ny 900 meter lang jernbanestrekning som kobler sammen Tvärbanan med Inlandsbanan, via en terminal. Tidligere har togene kjørt inn til terminalen i Storuman for å snu, som har kunne tatt en time. På Tvärbanan fraktes det mye tømmer og håpet er å gjøre Storuman til et knutepunkt i Nord-Sverige.

– Det blir en bra trafikkløsning fra og til terminalen og vi får også flere ansatte med ny terminal. Det blir bedre for næringslivet på innlandet når det finnes bedre transportmuligheter. Senere håper vi å få se mindre tungtransport på veiene som sliter på veiene og øker risikoen for trafikantene, sier Mörtsell.

I tillegg til 900 meter spor, bygges en ny innfartsvei, forhøyning av E45 og en ny bru. Utbyggingen skal gjøre det mulig å øke mengden transport på jernbanen, pluss at det reduserer karbondioksidutslipp.

Den nye E45 som går over jernbanen vil sannsynligvis åpne for trafikk i slutten av oktober.

Les også

Storuman har fått 73 millioner til storsatsing på jernbane

Kommentarer til denne saken