Her er Nord-Norges mest populære apper

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[AVISA NORDLAND] Hvilke apper bruker nordlendinger mest, og hvor ofte bruker vi dem?

NetCom presenterer en egen liste over Nord-Norges mest populære apper i 2015.

— Nordmenns bruk av data på mobil økte med hele 50 prosent fra 2014 til 2015, og utviklingen ser ikke ut til å stanse med det første. Mobildataen bruker vi i stor grad på sosiale medier, men det er også flere unntak. Vi blir stadig mer digitale, sier Hanne Løvstad, leder for NetCom Privat til Avisa Nordland.

7 av 10

I en fersk befolkningsundersøkelse utført av Norstat på vegne av NetCom, kommer det frem at Facebook er nordlendingenes app-favoritt.

Sølvplasseringen går noe overraskende til BankID, og bronsen tar kamera-funksjonen.

— 7 av 10 nordlendinger bruker Facebook hver eneste dag. Der leser de nyheter om verden, venner og bekjente, samtidig som de kommuniserer med hverandre i enda større grad enn tidligere. Andre apper, som BankID, YouTube og Spotify, bruker også mange daglig, men ikke i like stor grad som Facebook, sier Løvstad.

Ny teknologi

I 2013 brukte nordmenn gjennomsnittlig 500 megabyte i året på mobildata. I 2015 er tallet på 1.55 gigabyte.

Nordmenn omfavner ny teknologi på et tidlig tidspunkt, og bruker stadig mer tid på mobilen.

— Det er ingen tvil om at Nordlendinger er glad i ny teknologi. 4G-hastighet er nå svært utbredt, samtidig som landet vårt er langt fremme når det gjelder overgangen til digitale løsninger som BankID. Nordlendinger ser tidlig nyttefunksjonen av de digitale løsningene og skifter raskt over til noe nytt – så lenge det er bedre og raskere. Det er ikke uten grunn at vi i NetCom bygger ut nettet vårt, sier Løvstad. 

Topp ti apper i Nord-Norge 2015:

1. Facebook

2. BankID

3. Kamera

4. YouTube

5. NRK

6. VG nett

7. Facebook messenger

8. Snapchat

9. Spotify

10. Netflix

Artikkeltags