Apple har planlagt dette i årevis. I dag skjer det

APPLE OG TV: Mandag 25. mars er det forventet at applesjef Tim Cook skal avduke en av grunnlegger Steve Jobs store planer for Apple - en tettere kobling mellom Apple og TV-en i stuen din.

APPLE OG TV: Mandag 25. mars er det forventet at applesjef Tim Cook skal avduke en av grunnlegger Steve Jobs store planer for Apple - en tettere kobling mellom Apple og TV-en i stuen din.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er en industri verd tusen milliarder kroner. Mandag kveld avduker Apple sin plan for hvordan de skal ta en bit av eplet.

DEL

Digital TV og video med Netflix, HBO og Amazon i spissen er en billion-industri – altså tusen milliarder kroner – hovedsakelig drevet av brukere i USA og Vest-Europa.

Dette er et marked Apple har vært interessert i lenge. Steve Jobs har vært død i snart åtte år, men det er ingen hemmelighet at han hadde store planer for selskapet på området.

Nå er tiden etter alt å dømme kommet.

Apple har kalt inn til pressekonferanse mandag kveld klokken 18.00 norsk tid, og «alle» regner med at det er selskapets beryktede streamingløsning som skal avdukes.

Nøyaktig hva Apple skal vise frem er en hemmelighet, men tre ting går igjen blant eksperter og analytikere:

  • En måte å abonnere på HBO, Showtime og andre premium innholdsleverandører – inkludert Apple selv.
  • En ny og oppdatert versjon av Apple News.
  • Muligens en eller annen form for spilltjeneste.

Tar opp kampen med Netflix?

Apple er ikke fremmed for å ta opp kampen på områder som allerede domineres av andre kjemper. Ett eksempel er Apple Music og Spotify.

Nå går teknologigiganten eventuelt opp mot Netflix, men har etter alt å dømme lavere ambisjoner.

Ifølge nettsiden Inc. har Apple satt av 1 milliard dollar til å utvikle og produsere eget innhold til sin streamingløsning i 2019, mens Netflix har satt av 15 milliarder dollar.

Hva den dollarmilliarden skal gå til, er uklart, men navn som Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell, J.J. Abrams og Jennifer Garner er blitt nevnt i samme åndedrag som Apple.

Apple-eventet sendes live

Apples pressekonferanse starter klokken 18.00 norsk tid, og blir vist live på nett.

Du finner Apples livestream her: apple.com/apple-events/livestream

Artikkeltags