Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet vil utrede to sykehus på Helgeland

Artikkelen er over 1 år gammel

Helsepolitisk talsperson, Ingvild Kjerkol, sier at hensyn til geografi og værforhold gjør det nødvendig å utrede grundig et alternativ med to fullverdige akuttsykehus på Helgeland.

[HELGELENDINGEN] – Vi støtter at alternativet med to sykehus utredes. Så er det viktig for oss å si at sykehus bør ligge i eller i umiddelbar nærhet av tettsted, av hensyn til rekruttering og muligheten av å opprettholde fagmiljø. En grundig utredning av to fullverdige akuttsykehus må særlig se på hvorvidt det vil la seg gjøre å rekruttere tilstrekkelig helsepersonell til drift, og hvorvidt kvaliteten og pasientsikkerheten på akuttilbudet og fødetilbudet blir likeverdig med kvaliteten på sammenlignbare sykehus ellers i landet, sier Kjerkol i en pressemelding.

Hun peker også på at tilbudet utenfor de store sykehusene må rustes opp.

– Akutt- og fødetilbudet i Helgeland må uansett tilpasses med skreddersøm. Geografi og værforhold krever at de prehospitale tjenestene, som ambulansebåt og ambulansebiler, må få tilstrekkelig kapasitet til at folk føler seg trygge uansett hvor på Helgeland de bor. Videre må det være tilgang på kompetent og spesialisert helsepersonell også utenfor de store akuttsykehusene, understreker Kjerkol.

Kjerkol mener at kommuner og tillitsvalgte må få delta i prosessen.

– Vi har merket oss kritikken rettet mot prosessen i prosjektet «Helgelandssykehuset 2025.» Både ordførere og tillitsvalgte melder om manglende åpenhet og mulighet for innflytelse. Det er avgjørende for en vellykket prosess at foretakets kommuner og tillitsvalgte involveres.

Les også

Aps helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol om framtidas sykehus på Helgeland: – Når det brenner på dass, må ikke hjelpa være for langt unna


Kommentarer til denne saken