Bjørnar Skjæran innstilles som ny nestleder i Arbeiderpartiet

Tidligere leder i Nordland Ap, Bjørnar Skjæran, er innstilt som ny nestleder i Arbeiderpartiet.

Tidligere leder i Nordland Ap, Bjørnar Skjæran, er innstilt som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Foto:

Av
DEL

Flere medier har meldt at Bjørnar Skjæran ligger an til og blir innstilt som ny nestleder i partiet. Nå bekrefter Arbeiderpartiet det.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er positiv til at Skjæran fra Nordland blir ny nestleder i partiet.

– Jeg er glad for at valgkomiteen innstiller Bjørnar Skjæran til ny nestleder. Jeg kjenner Bjørnar godt fra samarbeid i sentralstyret siden 2013, sier Støre.

Støre mener Skjæran er en tydelig representant fra Nord-Norge med bred erfaring fra arbeids- og næringsliv og med mange viktige lokalpolitiske verv.

– Han vil gi viktige bidrag til Arbeiderpartiets utvikling som nestleder og være en tydelig stemme fra Nord-Norge med god forståelse for mulighetene i både by og bygd i hele landet, sier Støre.

Valgkomiteens leder Hans-Christian Gabrielsen sier følgende til Arbeiderpartiets nettside:

– Bjørnar Skjærans erfaring som gårdbruker og lokalpolitiker er viktige kvaliteter inn i partiets ledelse. Han har sitt daglige virke utenfor Stortinget og bringer med det inn perspektiver fra politisk debatt og partiarbeid lokalt. Vi mener at ledelsen som kollegium vil bli styrket med Skjæran. Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha en partiledelse som speiler landet, og Skjæran vil bidra med en sterk og klar stemme fra nord hvis han blir valgt av landsmøtet, fortsetter Gabrielsen.

Bjørnar Skjæran er i dag leder i Nordland Arbeiderparti. Han har yrkesbakgrunn som gårdbruker og selvstendig næringsdrivende. Han var ordfører i Lurøy kommune fra 2011-2015, og er i dag gruppeleder for Arbeiderpartiet på fylkestinget i Nordland. Skjæran har sittet i sentralstyret siden 2013.

– Det er veldig gledelig at en enstemmig valgkomite har innstilt Bjørnar Skjæran som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Bjørnar er en god lagbygger og representant for kysten, distriktene og industrien i hele Norge. Hans fokus på verdiskaping er et perspektiv som er viktig for Arbeiderpartiet. Vi håper landsmøtet vil stille seg bak valgkomitéens innstilling, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, i en pressemelding.

Artikkeltags