Dette er ikke realt. Vi håper flere politiske parti enn Rana SV snart skjønner det

Tar debatten: Rana SVs topp fire foran høstens kommunestyrevalg tar gjerne skoledebatten. F.v. Sven Henriksen, Hilde Rønningsen, Maria Saltirova Rausandaksel og Marit Tennfjord.Foto: Toril S. Alfsvåg

Tar debatten: Rana SVs topp fire foran høstens kommunestyrevalg tar gjerne skoledebatten. F.v. Sven Henriksen, Hilde Rønningsen, Maria Saltirova Rausandaksel og Marit Tennfjord.Foto: Toril S. Alfsvåg

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad mener de øvrige politiske partiene i Rana hadde stått seg stort på å gjøre som SV - ta skoledebatten her og nå.

DEL

Dagens lederDAGENS LEDER: Rana SV har ikke tenkt å vike unna i skoledebatten denne gangen heller. Partiet med ordførerkandidat Hilde Rønningsen i spissen byr det politiske Rana opp til skoledans i denne valgkampen. Og det på tross av at det kostet det lille partiet der ute på venstresiden dyrt sist det var kommunevalg. Da som nå var SV tydelig på at skolestrukturen i Rana er overmoden for reorganisering og restrukturering.

Hilde Rønningsen i SV stiller nemlig et helt betimelig og rett spørsmål: - Er det realt å overlate diskusjonen til befolkningen alene uten at vi politikere deltar?

LES MER (RB PLUSS): "Vi i SV ønsker å være med i skoledebatten, vi ønsker den velkommen og vi understreker at vi mener den er viktig og riktig å ta nå"

Vårt entydige svar på det spørsmålet er nei. Det er ikke realt. Vi håper flere politiske parti enn Rana SV snart skjønner det. Vedtaket som ble gjort i Oppvekstutvalget i Rana for noen uker siden er nemlig etter vårt skjønn av av typen vi kan karakterisere som ansvarsfraskriving på høyt nivå.

Administrasjonen og politikerne har bedt om å få en utredning, så de har sagt A - vil må gjøre noe her, men vi vet ikke helt hva. Når rapporten så foreligger og B tegner seg klart fra rapportskrivernes side - så blir det for enkelt for oss når politikerne i utvalget feiger ut og stopper på A. Ene og alene fordi de ikke liker det rapporten forteller dem -nemlig at her må det gjøres noe og det helst fort.

Vi har sagt det før, men gjentar det gjerne: Å gjemme seg bak et vedtak som inneholder påstander om at rapporten ikke gir svar på flere sentrale spørsmål, er regelrett et forsøke på å legge lokk på en alt for viktig politisk sak i et valgår. De øvrige politiske partiene i Rana hadde stått seg stort på å gjøre som SV - ta debatten her og nå med befolkningen de ønsker å representere de kommende fire årene.

At det vil medføre en belastning for de ulike partiene, enten de er for eller mot å endre skolestrukturen, må politikerne og partiene deres tåle. Er det ikke nettopp det å stå i slike saker og debatter som er politikk? 

SV i Rana skal også ha ros for at de ikke bare flagger at de vil ta debatten nå, men at de også tar et klart standpunkt. SV vil skjerme skolene i Utskarpen og på Storforshei. Så vet vi det. Vi vet også at Senterpartiet i Rana vil beholde dagens skolestruktur omtrent urørt. Det vi ikke vet er hva de to toneangivende partiene i Rana, Høyre og Arbeiderpartiet, mener. Og de har åpenbart ikke tenkt å fortelle oss det heller, før de har fått svar på flere sentrale spørsmål - les: bosettingsutvikling og elevenes læringsmiljø. Viktig nok det, men ikke en forutsetning for å kunne diskutere struktur.

FØLG DEBATTEN - LES ALT OM SKOLESTRUKTUR HER

Er det ikke nettopp det å stå i slike saker og debatter som er politikk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags