Har fått ned de fire skadde som har sittet værfast etter arbeidsulykke

DEL

Fredag ettermiddag melder Øyvind Aadde i Hovedredningssentralen til NRK Nordland at et sivilt helikopter har fått ned de fire arbeiderne fra Bleikvassli Gruber som ble skadet onsdag ettermiddag.

Det er helikopter fra Arctic Aviation AS som kom de skadde, samt de seks andre arbeiderne til unnsetning.

Arctic Aviation AS flyr de ansatte til anleggsområdet i Leirfjord hver mandag og fredag, og er godt kjent i området.

Helikopterpilot Audun Bækø sier til Rana Blad at aksjonen gikk greit. Han har flydd i området i tre år for å frakte arbeiderne opp og ned til anlegget der Bleikvassli Gruber jobber med kraftutbygging for Helgeland Kraft i Vassenden. De fire personene som ble skadet befant seg på ulykkestidspunktet på toppen av fjellet ved Hansfinnvatnet.

– Vi er der to ganger i uka og er godt kjent. Det har vært vanskelige værforhold, men vi fikk en luke slik at vi fikk klarsignal til å fly ned. Så det gikk bare godt. Vi var der en halv time så fikk vi flydd tilbake, sier Bækø.

Deretter ble de ti personene flydd til basestasjonen ved Storvatnet og tatt hånd om videre derfra.

Det var fire personer som skadet seg i en arbeidsulykke onsdag. De ble kraftig nedkjølt, og to av dem har behov for helsetilsyn. Politiet, Røde Kors og Sea King har prøvd både onsdag og torsdag å komme til for å hjelpe dem ned, uten å lykkes på grunn av værforholdene og snøskredfaren.

Bækø sier at han så på de ti arbeiderne at de var glade for å komme ned. Det er også meldt dårlig vær i helga.

– Det ble en happy ending, sier Bækø.

Helgeland Kraft skriver i en pressemelding at samtlige arbeidere fra Bleikvassli Gruber ble fraktet ned fra fjellet med helikopter klokken 10.50 fredag.

- Vi er veldig glade for at vi nå har fått alle ned fra fjellet. Samtlige arbeidere får nå bistand fra helsepersonell, sier Torkil Nersund.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken