Gå til sidens hovedinnhold

Hvem får pokalen i år - det bestemmer du!

Artikkelen er over 5 år gammel

Også i år skal leserne av Rana Blad være med å stemme fram årets idrettsnavn. Det har vært en tradisjon siden 2002.

I år skal leserne for 14. gang kåre årets idrettsnavn. Vi har funnet fram til ti verdige kandidater, men det er flere som har markert seg i løpet av kalenderåret. Det er derfor helt opp til dere hvem som blir Årets idrettsnavn 2015.

Kalenderåret

Det er resultatene oppnådd i kalenderåret 2015 som ligger til grunn for nomineringen, og det er også dem som skal ligge til grunn når du stemmer. Når vi nominerer ser vi også på framgang som en viktig faktor.

Det er kun våre leseres stemmer som teller når kåringen foretas, nomineringen er bare gjort for at det skal bli lettere å velge.

Slik stemmer du

  • Send brev til Rana Blad, v/sporten, Postboks 55, 8601 Mo i Rana.
  • Send sms til 2005 med kodeord "rnsporten"
  • Send epost til sporten@ranablad.no
  • Husk å skriv en begrunnelse, og ditt eget navn og adresse.

For å bli kåret til årets idrettsnavn i Rana Blad må man enten representere en klubb fra Rana, Hemnes, Lurøy, Nesna eller Træna, eller opprinnelig være fra en av kommunene.

Slik kan du gjøre det

Det er flere måter å stemme på. Du kan sende sms til 2005. Da skriver du «rnsporten» og så navnet på idrettsutøveren og ditt navn og adresse.

Ellers kan du sende e-post til sporten@ranablad.no. Når det gjelder e-poster er det ikke lov å føre opp flere på stemmen enn dem som tilhører samme adresse. Vi har tidligere fått e-poster med en rekke navn, disse blir ikke godtatt.

Siste mulighet er å sende inn vanlig brev. Adressen er Rana Blad, v/sporten, Postboks 55, 8601 Mo i Rana.

Det er lov å stemme en gang og på en utøver. Skal stemmen din telle, må vi ha den i hende innen midnatt tirsdag 15. desember.

Skriv gjerne en begrunnelse, noen av dem kan komme på trykk i tiden framover i papir- og/eller nettutgaven av Rana Blad. For å få best mulig uttelling for utøveren du mener bør vinne, er det lurt å spre avstemningen, gjerne gjennom sosiale medier.

Vinneren av avstemningen får en pokal til odel og eie.

Vi trekker ut fem av dere som stemmer, som får fem flakslodd hver tilsendt i posten. Det krever at adresse er oppgitt.

De nominerte er...

Emilie Ågheim Kalkenberg, skiskyting:

Hadde en meget god sesong i 18-årsklassen der hun tok sitt første NM-gull i tillegg til seks andreplasser i norgescup og andreplass i norgescupen totalt. Hun tok også to sølv i NM i rulleskiskyting i høst. Markerte seg også sterkt i NM i langrenn med 9. plass.

 

Ingrid Altermark, Medkila, fotball:

Var toneangivende for Bossmo & Ytterens 2. divisjonslag og scoret ti mål på vårsesongen, før hun gikk til Medkila. I Toppserien fikk hun raskt mye spilletid og scoret det helt avgjørende målet i siste seriekamp mot Trondheims/Ørn som gjorde at laget ikke rykket ned. Bidro også med scoring og målgivende pasninger i kvalifiseringen, og Medkila blir i Toppserien.

 

Joar Leifseth Ulsom, Rana trekk- og brukshundklubb, hundekjøring:

Markerte seg igjen i Iditarod, verdens tøffeste hundeløp, med sjetteplass. Dermed har han tre plasseringer blant de sju beste på sine tre første deltakelser i løpet. Opplevde også brann på sin kennel i sommer, men klarte å berge alle hundene og vil igjen være på startstrek i Iditarod i mars.

 

Julian Halsøy, Rana karateklubb, karate:

Karateklubben har markert seg igjen, etter at Martin Sæterhaug ble årets idrettsnavn i fjor. Julian Halsøy er blitt omtalt som klubbens «nye diamant» etter at han tok EM-sølv i høst. Han har også fått sølv i lagkonkurranse i Banzai cup i Berlin, og har vunnet både norgesmesterskapet, Göteborgstevnet og Finnish Open.

 

Lisa-Marie Karlseng Utland, Trondheims/Ørn, fotball:

Har tatt store steg i løpet av året, og kom med i VM-troppen til Norge og fikk også spilletid. Har i høst vært fast i landslagstroppen til den nye treneren Roger Finjord. I Trondheims/Ørn ble hun kåret til årets spiller, og med ti mål i Toppserien hadde hun bare fire foran seg på toppscorerlisten.

 

Marthe Kråkstad Johansen, Bossmo & Ytteren IL, langrenn og skiskyting:

Har hevdet seg helt i teten i to idretter. I langrenn tok hun tredjeplass i hovedlandsrennet og tok et NNM-gull. I skiskyting tok hun sølv i hovedlandsrennet, bronse i kretsstafett og 4. og 5. plasser i de nasjonale konkurransene Young Star og Kvalfossprinten i Holmenkollen. I høst gikk hun sine først løp som junior med bronse og 4. plass i rulleski-NM, til tross for et stygt fall på første konkurransedag.

 

Rana bowlingklubb:

Det er ikke ofte vi nominerer klubber til tittelen årets idrettsnavn, men her gjør vi et unntak. Bowling er en lagidrett, og Rana Bowlingklubb har virkelig prestert de siste årene. I vår klarte de å rykke opp til 1. divisjon (nest høyeste nivå), og de har startet sesongen så bra at de akkurat nå ligger på opprykksplass.

 

Rolf Einar Jensen, Bossmo & Ytteren IL, langrenn:

Gjorde stor framgang gjennom sesongen med en rekke gode plasseringer, toppet med 7. plass i femmila og 15. plass på 10 km i NM og to NNM-gull. Det ble også 14. plass i norgescup og 13. plass som best i Skandinavisk cup. Har også markert seg sterkt i sommer med fjelløp, med 3. plass i Skyrace i Tromsø (verdenscup) og det mange nok vil huske spesielt - ny rekord opp og ned De syv søstre.

 

Stefan Åeng, NMK Rana, rallycross:

Han er den første som kunne stå på pallen tre år på rad i Norrlandsveckan. Der ble han nummer tre totalt, en prestasjon som henger svært høyt i rallycross. Har vunnet 13 av 16 løp han har kjørt i år både i Norge og Sverige, inkludert DN-finalen i Vännes og bakkeløp.

 

Yngve Skogstad, Frol IL, orientering:

Etter at han ble junior verdensmester sommeren 2011 har det stort sett vært en sammenhengende nedtur med skader og sykdom. Men i år kom endelig framgangen, og da fikk han vist at han er blant landets beste. Fikk to femteplasser i NM og på høsten fikk han 11. plass som beste resultat i verdenscup. Ble også for første gang norgesmester som senior med stafettgull for Frol IL.

Tidligere vinnere:

2002: Karianne Bjellånes, langrenn og fotball

2003: Stefan Åeng, roadracing

2004: Kim Arne Sletten, roadracing

2005: Carina Langfjell, fotball

2006: Inger Blikra, styrkeløft

2007: Linn Christina Aalefjær, håndball

2008: Bjørn Kristiansen, hundekjøring

2009: Kim Arne Sletten, roadracing

2010: Vegar Bergli, skiskyting

2011: Vilde Gjesbakk, friidrett

2012: Ingrid Boldermo, scootercross

2013: Joar Leifseth Ulsom, hundekjøring

2014: Matin Sæterhaug, karate

 

 

Kommentarer til denne saken