Arctic Race of Norway (ARN) starter i Mo i Rana 11. august, og SpareBank 1 arrangerer samtidig Mini Arctic Race i sentrum for de minste. Sykkelrittet for barn ble også arrangert i 2016 da Arctic Race gjestet Mo i Rana forrige gang. Denne runden ønsker MINT (Mo i Rana International) å invitere den internasjonale befolkningen, opplyses det i et presseskriv.

– Mini Arctic Race var en stor suksess forrige gang, og siden 2016 har vi fått en større internasjonal befolkning som vi håper har lyst til å delta, sier Yasna Mimbela i MINT.

Under et internasjonalt sykkelritt kan det være ekstra stas for internasjonale barn å delta, tror hun. MINT vil bruke sitt nettverk for å nå ut til barnefamiliene i det internasjonale miljøet og oppfordre dem til å delta.

– Vi vil hjelpe til med å male flagget til hjemlandet med ansiktsmaling, for de som ønsker det, sier Mimbela.

– Lokalbanken skal være en drivkraft for trivsel og bolyst på Helgeland. Idretten skaper viktige samlingspunkt på tvers av landegrenser og nasjonaliteter, sier Majken Hauknes, markeds- og kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Helgeland i pressemeldingen.

– Bare se på Arctic Race, 114 syklister fra 11 land konkurrerer i et sykkelritt som vises for 190 land.