Mediebransjen er i stadig endring. Flere og flere aviser lanserer nye løsninger for sine abonnenter der alt innhold blir tilgjengelig, på både nett og papir.        

Torsdag 5. februar er dagen da mediehuset Rana Blad gjør det samme. Digitalsjef Tord Olander Pedersen forklarer litt om det som skal skje.        

Alle plattformer         

- Som abonnent får du rett og slett mer Rana Blad. Vi sørger med dette for at våre lesere får alt redaksjonelt stoff, uansett plattform. Mediebransjen endrer seg hele tiden og skal man levere det folk vil ha må også Rana Blad henge med. Vi lanserer derfor en løsning der de som er abonnent hos oss får alle saker på både nett og papir.         

- Det betyr også at vi prioriterer våre trofaste lesere ved å åpne opp alle kanaler for dem, mens dem som ikke betaler vil få mindre innhold, sier Olander Pedersen.        

Kun abonnenter        

Sjefredaktør og administrerende direktør Tore Bratt sier det nå er slutt for gratispassasjerer.         

- God journalistikk koster, det har det bestandig gjort og det vil det bestandig gjøre. Skal vi levere det samme innhold på nett som på papir så må folk betale for det, så ja, tiden med gratis Rana Blad er over.         

- Vi vil fortsatt levere hendelsesnyheter på nett uten at det skal koste noe, men store viktige saker vil kun bli tilgjengelig for våre abonnenter, sier han.        

Mye godt stoff        

Nyhetsredaktør Marit Ulriksen frister med mye godt for dem som velger å være med på den nye tiden for mediehuset Rana Blad.         

- Vi har i alle år levert kvalitet og dette er noe vi skal fortsette med. Vi er glade i våre lesere og skal sørge for at de får det de trenger av nyheter, kultur, sport og reportasjer hver dag, hele året. Vi har også stor tiltro til at de forstår hvorfor vi lanserer denne løsningen.         

- Å levere kvalitetsjournalistikk er ikke gratis og skal vi fortsette med vårt samfunnsoppdrag på en skikkelig måte må vi ta det samme grepet som de fleste andre aviser gjør. Dette blir til det beste for alle parter, sier hun.        

Dele abonnementet        

Innbakt i løsningen ligger det også en gave til alle abonnenter, som de kan gi videre.         

- Vi ønsker at mediehuset Rana Blad skal bli et livskraftig mediehus og gir vi hver abonnent en flott mulighet for å dele Rana Blad, gratis. Hver abonnent kan dele innloggingen med inntil fem familiemedlemmer.         

- På den måten kan mor lese avisa på nettbrettet i stua, mens far leser den på telefonen på kjøkkenet og barna sitter på rommet og leser sporten. Rana Blad blir dermed tilgjengelig for alle, overalt, sier Bratt.        

Logge på        

For å bli med på nyvinningen sier digitalsjef Olander Pedersen at man må logge seg på.         

- Man må opprette en aID Det er såre enkelt og de fleste vil fikse det på et minutt eller to. Vi vil neste uke legge ut en video med oppskriften på hvordan dette skal gjøres. Vi gleder oss til å sette i gang og kan love full fart for våre trofaste lesere, på alle plattformer, sier Tord Olander Pedersen.   

Den nye abonnementsløsningen:

  • 5. februar lanserer Rana Blad sin nye abonnementsløsning.
  • Alt redaksjonelt innhold vil da bli tilgjengelig på alle plattformer, men da for abonnenter.
  • Har du allerede abonnement vil det ikke koste deg noe ekstra.
  • Du må registrere deg med en aID. Dette tar kun ett minutt eller to.
  • Som abonnent kan du dele Rana Blad digitalt med inntil fem personer.