Avlyser juleforestilling: - Med de bestemmelser og anbefalinger som foreligger blir det vanskelig å gjennomføre

Avlyst: Forestillingen Virginias Julebrev på Nordland Teater er nå avlyst.

Avlyst: Forestillingen Virginias Julebrev på Nordland Teater er nå avlyst. Foto:

DEL

- Usikkerheten og konsekvensene rundt covid-19 har ført til at Nordland Teater med tungt hjerte i dag har avlyst sin familieforestilling Virginias Julebrev, skriver de på egen Facebook-side.

Virginias julebrev er en forestilling med NT Ung og profesjonelle skuespillere fra Nordland Teater, samt elever fra Rana Kulturskole, som skulle vises 29. november og 1.-5. desember.

Forestillingen skulle vises for tredje gang i år. Denne gangen med nye skuespillere.

- Vi beklager at det ikke blir teater med publikum i salene de neste ukene, men med de bestemmelser og anbefalinger som foreligger lokalt og nasjonalt for å redusere ytterligere spredning av koronaviruset, mener vi en så stor juleoppsetning med mange kohorter på prøver og på scener blir vanskelig å gjennomføre.

Dette sier adm.dir Are Nakling:

– Selv om smittesituasjonen i Rana ser ut for å være på retur, har vi fortsatt en form for «Red alert». Det er flere uheldige faktorer som inntrer samtidig, og avveiningen har vært at det er for risikabelt på nåværende tidspunkt å gjennomføre prøver med blanding av så mange ulike kohorter, både eksternt og internt. Dernest er tiden vi nå har til disposisjon for prøver fram til premiere blitt mer og mer begrenset – både tiden for våre ansatte skuespillere og de som er engasjert via NT Ung og ulike skoler i Rana.

Publikum som har kjøpt billett er blitt kontaktet, opplyser de om.

- Ta vare på hverandre og så håper vi å se alle snart igjen, sier teateret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken