- De var på full fart mot meg og hundeeieren så ikke ut til å bry seg. Han bare fnøs av dette og sa at hundene ikke var farlige

FOBI: June Gundersen sliter med sterk fobi for hunder og går derfor lite i skog og mark. Torsdag prøvde  hun, men det gikk heller dårlig. Foto: Viktor Leeds Høgseth

FOBI: June Gundersen sliter med sterk fobi for hunder og går derfor lite i skog og mark. Torsdag prøvde hun, men det gikk heller dårlig. Foto: Viktor Leeds Høgseth

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

June Gundersen har sterk fobi for hunder og møtte nylig hundeeier som ga totalt blaffen i regelen om båndtvang.

DEL

Fordi hun har fobi for hunder tenker June Gundersen seg godt om før hun går ut. Turen hun motet seg opp til i forrige uke endte i redsel.

June Gundersen har Cynofobi, eller fobi for hunder. Det er hovedgrunnen til at hun liker seg best i sofaen med en god bok eller en film.

Men noen ganger har hun også lyst til å oppleve naturen. Det er en fritidssyssel hun venter med til det er båndtvang. Vinteren er en tid hun ikke beveger seg i skog og mark.

Løse hunder

Torsdag i forrige uke hadde hun bestemt seg for å ta turen til Appelsinhaugen og håpet at de som hadde hunder ville følge båndtvangen. Slik gikk det ikke.

På vei ned møtte hun to løse hunder og en hundeeier som ga totalt blaffen i at June Gundersen ble stående stiv av skrekk.

LES OGSÅ: Hund bet seg fast i kneet til kvinne

Mister kontrollen

– Min venninne sa til mannen at jeg hadde angst for hunder og ba ham få hundene i bånd. Han ropte på hundene, men det nyttet ikke.

- De var på full fart mot meg og hundeeieren så ikke ut til å bry seg. Han bare fnøs av dette og sa at hundene ikke var farlige, men det virker ikke på meg. Jeg går inn i en modus der hjertet slår febrilsk og jeg mister fullstendig kontrollen.

– Jeg kjente jeg ble svak i beina og jeg ble kvalm. Jeg har lest at hunder kan lukte frykt, men jeg greier ikke kontrollere meg. Jeg så faktisk etter et tre å klatre opp i, men jeg var som forsteinet av redsel, sier hun.

Sliter med tårene

Hendelsen har gått hardt inn på henne og hun sliter med å holde tårene tilbake da hun gjenopplever det som skjedde.

– Mange vil nok fnyse av dette, men for meg så blir det som om jeg skulle tvinge noen med høydeskrekk ut fra et berg på tusen meter. Det er så vondt for oss som sliter med dette, sier hun.

– Pass hunden din

Videre forteller hun at det ikke står på viljen hennes for å overkomme frykten, men at dette må skje på egne premisser.

– Jeg har forsøkt å ha en hund på fanget og jeg jobber med frykten. Det er ikke det som er problemet. Jeg vil gjerne prøve, men det må skje på mine premisser. Jeg vil ikke bli tvunget inn i en situasjon der jeg får angst, sier June Gundersen.

– Respekter at ikke alle er som deg. Hold hunden din i bånd og tenk på at noen kanskje har problemer med fobier. På den måten kan vi alle være på tur i naturen uten å føle at vi må se oss over skuldra hele tiden. Det er det eneste jeg ber om, fortsetter hun.

Artikkeltags