Hund skutt av saueeier etter å ha revet ihjel minst fire sauer i Rana

- EN TRAGEDIE: Sauebonde Arne Johan Loftfjell (lengst til høyre) er sjokkert etter lørdagens tragiske hendelse. Her ved en av de drepte sauene samt en sau som er såpass skadet at den mest sannsynlig må avlives. Til venstre i bildet kona Elin sammen med Rovviltnemndas John-Helge Vang.

- EN TRAGEDIE: Sauebonde Arne Johan Loftfjell (lengst til høyre) er sjokkert etter lørdagens tragiske hendelse. Her ved en av de drepte sauene samt en sau som er såpass skadet at den mest sannsynlig må avlives. Til venstre i bildet kona Elin sammen med Rovviltnemndas John-Helge Vang. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Saken etterforskes av politiet.

DEL

Lørdag ettermiddag fikk politiet først melding fra en hundeeier om at to av hans hunder hadde slitt seg og stukket av fra bopæl på Ytteren i Rana kommune.

Deretter ringte det en grunneier på Loftfjellet og kunne fortelle at han hadde skutt en hund som hadde gått løs på sauene hans.

- Meldingen lød på at det var to voksne sauer og to lam som hadde blitt revet ihjel av en hund. Denne hunden hadde så blitt skutt av saueeieren på stedet. Saueeieren kontakt så politiet og informerte om hva som hadde skjedd, opplyser operasjonsleder Martin Skjervagen ved Helgeland politidistrikt til Rana Blad lørdag ettermiddag.

- I tillegg til de fire drepte sauene, så skal flere andre være skadet. Noen av disse må muligens avlives, forteller Skjervagen videre.

LES INTERVJU MED SAUEBONDEN (RB PLUSS): Sauebonden skjøt hund som angrep sau: - Hunden flerret tenner og gikk til angrep på meg da jeg skjøt

I øyeblikket er det en politipatrulje på stedet som holder på med etterforskning av hendelsen. Hundeeieren har blitt kontaktet og har overtatt den skutte hunden.

- Hundeieren kan nok vente seg en straffereaksjon i etterkant, forteller Skjervagen.

Dette er dessverre ikke den eneste hendelsen av dette slaget i den siste tiden. Forrige helg angrep en hund sauene til Ørjan Karlsen på Lurøy. Det resulterte i tre døde sauer som var påført til dels store bittskader.

LES MER (RB PLUSS): Løshund jagde og beit tre av Ørjans sauer til døde - enda flere er fortsatt savnet

LES OGSÅ RANA BLADS LEDER: Uskyldige dyr lider og dør smertefullt på grunn av at mennesker ikke skjønner at lover og regler er til for å følges

Artikkeltags