Government med ny låt

:VANT: I september i fjor deltok Government i regionfinalen i Bandwagon som Rana Blads publikumsvinnere. Nå satser de videre m ed bandet. F.v. Viktor Fjellheim, Rudi Pedersen, Roger Løvhaug og Jørgen Kjærsund. Foto: Øyvind Bratt

:VANT: I september i fjor deltok Government i regionfinalen i Bandwagon som Rana Blads publikumsvinnere. Nå satser de videre m ed bandet. F.v. Viktor Fjellheim, Rudi Pedersen, Roger Løvhaug og Jørgen Kjærsund. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Publikumsvinnerne satser offensivt med «Jokers». Hør nylåta her!

DEL

I fjor var det Government som nådde helt til topps da Rana Blad skulle sende sin publikumsvinner til regionfinalen i Bandwagon i Svolvær. Siden da har karrieren fortsatt å skyte fart, og i år er de det heldige lokale bandet som er utvalgt til å spille på Verket.

Der lover vokalist Jørgen Kjærsund at det blir flere nye låter. En av disse er «Jokers» som i dag blir gjort tilgjengelig i Itunes, og som nå også er med i årets utgave av Bandwagon. Du kan høre låten i spillelisten under (artikkelen fortsetter under spillelisten).

- Vi er veldig stolte av denne låten! Vi spilte den i en bursdag i vår, hvor Christian Lorentsen i Kulturproduksjon AS var til stede. Han ble veldig begeistret for den, og ville gjerne vi skulle spille den inn i studio hos han, så da booket vi oss inn, forteller Kjærsund.

- Det var et lett valg at vi skulle ha Christian. Han har teft og er veldig proff. Han hjalp oss langt videre med låten, og fortjener virkelig skryt for det han kan. Det er fantastisk å ha et slikt studio nært, som kan gjøre så mye for oss som musikere.

Skrev med søsteren

Jørgen har skrevet «Jokers» sammen med lillesøsteren Marianne Kjærsund, som er kjent som profesjonell danser.

- Hun har virkelig sine dype øyeblikk, og da jeg sang de strofene jeg allerede hadde landet i «Jokers», hadde vi en veldig fin samtale om låten. Det hender rett som det er at hun gir meg noen gode ord som inspirerer til å skrive videre. «Jokers» handler om det å ha spilt ut alle kortene man har på hånden, til og med jokerne, og at du nå må vente på andre. Hva kommer de til å gjøre videre?

Drar på

Musikken har han skrevet selv, men i god Government-ånd har også Roger Løvhaug (bass), Viktor Fjellheim (trommer) og Rudi Pedersen (tangenter) satt sitt preg på «Jokers» etter Jørgen tok den med til øvingslokalet.

Planen er at «Jokers» også etter hvert skal bli tilgjengelig på streamingtjenester som Spotify.

. Nå drar vi på! Vi skal fortsette å jobbe konsentrert utover høsten, og gleder oss enormt til å spille på Verket. Vi kommer virkelig til å satse med Government nå, lover Kjærsund.

Deres beste låt

Christian Lorentsen i Kulturproduksjon kaller «Jokers» for den beste Government-låten noensinne.

- Da jeg hørte den første gang tenkte jeg bare «Oi!» Det er ei virkelig god låt. Den beste de har skrevet, så da solgte jeg inn at dette burde vi gjøre sammen, sier Lorentsen, som også hadde noen fine dager i studio.

- Det er en flott gjeng å jobbe sammen med. Jeg kjenner jo mange av dem fra før, og vi hadde det artig sammen. De har en fantastisk arbeidsmoral og sto målrettet på til vi var ferdig. Da blir det et solid resultat, sier Christian Lorentsen.

Under kan du høre låtene Government la ut på ranablad.no/bandwagon i fjor:

Artikkeltags