Government vant Bandwagon

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

"Jokers" skal forsvare Nord-Helgelands ære i regionfinalen.

DEL

Etter at fagjuryen og publikums stemmer ble talt opp etter midnatt, er det klart at det er Government som er videre til regionfinalen i Bandwagon.

Government havnet på topp hos tre av fire fagdommere, og på andre plass hos den siste. De ligger i tillegg på andre plass på publikums liste. Med publikums dobbeltstemme sørget dette for seier lokalt, foran Lil Teez fra Hemnes, som kom på andre plass sammenlagt.

Fagjuryen besto i den lokale finalen av professor i musikk Ove Larsen, jazzsanger og pedagog Sigrid Pauline Brennhaug, dramatiker, skuespiller og sanger Sven Henriksen og musikkanmelder Rune Slyngstad.

- Ah, herlig! sier vokalist i Jørgen Kjærsund.

- Jeg er klar som et egg for regionfinalen. Vi har gjort dette før, og vet hva vi går til, men vi føler oss mer selvsikre i år. Vi mener at "Jokers" er ei bedre låt enn "Who we are".

- Også synes jeg jo det er ekstremt morsomt med QueDuhSka, som nå konkurrerer ikke bare lokalt, men på nasjonalt nivå. Det blir veldig artig å følge deres ferd som foreløpige publikumsfavoritter.

Government var lokale publikumsfavoritter i fjorårets Bandwagon, og klarte dermed å kvalifisere seg til regionfinalen i Svolvær sammen med Grand National. Dette blir dermed deres andre runde regionalt. Årets finale går av stabelen 27. september i Bodø Spektrum.

- Vi har en helt annen attitude i år. Vi er mer offensive, og stoler veldig på den innsatsen som er lagt ned i "Jokers". Med de tilbakemeldingene vi har fått, må vi ha gjort noe riktig, sier Kjærsund, og innrømmer at han hadde en god følelse.

- Vi hadde øving i går, og da jeg pakket ned, gratulerte jeg bandet. Det er fint å se at den gode følelsen stemte. Nå skal vi sette oss ned å høre på konkurransen.

Government møter vinnerne til Avisa Nordland, Stjørdalens Blad, Helgeland Arbeiderblad, Malvikbladet og Namdalsavisa i regionfinalen.

Går de videre her, skal de kanskje konkurrere mot QueDuhSka i den nasjonale finalen i Namsos, 16. november.

Artikkeltags