Sjekk dommen over finalelåtene

Artikkelen er over 5 år gammel

"Hadde han meldt seg på The Voice ville Sondre Lerche trykket ned knappen etter første ukulele-tone".

DEL

Kristian Lorentzen (bildet) har selv en popfortid i band som Molo og Diskotek. Nå har vi bedt han anmelde de fire låtene som kjemper om å bli årets lokale Bandwagon-vinner. Og det er ingen tvil om at han liker det han hører. Han deler ut to firere og to femmere. Government kan ifølge Lorentzen lett akkompagnere en fartsfylt "Jeg skal vinne henne tilbake-scene" i en romantisk komedie. Queduhska har frekke rytmer og en heftig blåserekke. Lil Teez har stort flow-talent, og har laget en sløy og catchy låt. Og Nystad ville altså imponert Lerche. Ifølge Kristian Lorentzen.

Les hans dom over de fire finalelåtene under spillelisten. Stem gjerne på din favoritt først - eller etter at du har lest anmeldelsene.

Ska-reggae-låt med positivt budskap!

Queduhska: Fred og kjærlighet

Undertegnede skal være så ærlig å si at han aldri har vært noen stor tilhenger av verken ska eller reggae, og med det utgangspunktet tar jeg tastaturet fatt. Dette er en lystig låt hvor budskapet burde være lett å få med seg. Det synges på kav helgelending når 8-manns musikkollektivet fra Nesna, med Stian Einmo i spissen, prøver å få oss til å stoppe opp for å tenke - samtidig som positive vibrasjoner og innbydende danserytmer skal gi feststemte mennesker reggae-fot. Produksjonen på låten er bra, og de klarer å skape en positiv stemning med hjelp av engasjert vokal, lekne koringer, frekke rytmer og en heftig blåserekke. Reggae står sterkere enn på lenge i Norge, så det burde være plass til dette kollektivet på scener over hele landet. Dette er en samspilt og erfaren gjeng med musikere som har spilt i band i alle sjangre, det er lett å høre at de vet hva de driver med.

Peace & Love.

Lavmælt fest i ørene som får deg til å ville vasse i strandkanten

Nystad - In an Universal Sense

Nystad skaper feststemning når han snekrer harmonier av det han måtte finne å spille på. Det er ikke fest av typen "hæla i taket" eller "tenna i tapeten", men nærmere "tærne i sanden" og stråhatt på hodet. Jeg tar meg i å drømme meg bort til varmere strøk når jeg hører denne låten. Jeg klarer ikke å plassere Nystad noe sted, og det vil overraske meg stort om det er hans hjertesak at jeg eller noen andre skal gjøre nettopp det. Han er ikke mindre original enn noen av de artistene som ville blitt nevnt uansett.

Dette er strengeinstrumenter i skjønn forening, lett perkusjon og lavmælt, sørgmodig, nostalgisk vokal. Han har en veldig behagelig og bra stemme som kler musikkverden hans. Jeg blir sittende og tenke på hva en god produsent kunne gjort med denne låten, og sammen med Nystad som artist. Hadde han meldt seg på The Voice ville Sondre Lerche trykket ned knappen etter første ukulele-tone. Når det er sagt tipper jeg at Nystad er av den typen som ikke har hastverk i retning stjernehimmelen.

In an Universal Make Sense.

Et stort låtskrivertalent

Lil Teez: Put in Work

Hemnes-rapperen Lil Teez eller Teodor Furuhatt Rønning om du vil, har laget en sløy og catchy låt. Refrenget er melodiøst og fengende. Produksjonen blir kanskje litt spinkel og for forutsigbar, men gi gutten penger til en tur i studio med en dyktig produsent, så er det problemet løst. Lil Teez er 17 år og har utvilsomt et veldig stort talent når det kommer til flow, og ikke minst som låtskriver. Han kommer fra en familie med musikere og låtskrivere, og begynte selv å rappe i 2011. Man kunne kalt det for tjuvstart, men det er som i fotball: Er du god nok, er du gammel nok. Han synger med bra innlevelse, med stor selvtillit og klokkeren engelsk. Forbildene kommer ikke uventet fra USA. I Norges land føler jeg personlig det er A-Lee som er nærmest Lil Teez. Det er en stor fordel med sjangeren at man her ofte samarbeider og drar hverandre opp og frem. Det vil overraske meg stort om vi ikke hører mer og enda bedre ting fra unggutten i årene fremover.

Moderne moiransk rock!

Government: Jokers

Låten tar tak i deg fra første sekund, og slipper deg ikke før du har gitt fra deg itunes-pengene. Dette er en moiransk rocke-låt inspirert av amerikansk radiorock. Vi er i landskapet mellom Kings Of Leon, Carolina Liar, Imagine Dragons m.fl og de litt mer glatte trønderne i The Airborn Highfives. Felles for dem alle er at de spiller musikk som kler stadionformatet og lett kan akkompagnere en fartsfylt "Jeg skal vinne henne tilbake-scene" i en romantisk komedie. Det er som kjent ekstremt mange som spiller denne formen for rock ute i den store verden, men Government kan fort vise seg å være det beste melodiøse rockebandet fra vår nordlige del av landet. Jørgen Kjærsunds sterke stemme kommer til sin rett over et tett og tøft komp. Jeg liker at rockegutta har funnet plass til en såpass fremtredende synth i denne låten!

Låten heter "Jokers", men det er så mange hooks i teksten at folk i farta kan komme til å be om å få høre "Breaking bad", "Out of my hands", "The tables have turned"-låta. Om noen skulle være i tvil så er det ment som et stort kompliment.

Kristian Lorentzen

Artikkeltags