Gå til sidens hovedinnhold

Bård Thorheim svarer i Nesna-saken: Takk for invitasjonen, jeg kommer

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lauritsen og Lillevik kommenterer 30. desember at de etterlyser «mer nysgjerrighet» fra meg. Det er Nesna-saken de er opptatt av.

Bakgrunnen deres er en kronikk som statsminister Erna Solberg og jeg har skrevet om Nordlands muligheter og utfordringer fremover. Der er ikke Nesna nevnt. Og det er en lang liste over andre viktige temaer, saker og lokalsamfunn som heller ikke er nevnt i kronikken men som vi gjerne skulle skrevet om.

Jeg synes det er positivt at de to skribentene har latt seg engasjere av kronikken. Og at de utfordrer. De har fått med seg at gjennom fjoråret har jeg besøkt over 30 byer, tettsteder og kommuner i Nordland. Ønsket mitt som kandidat til Stortinget for Nordland er å være tilgjengelig og møte så mange folk og bedrifter som mulig, og ikke være låst i tankegangen. Jeg møter gjerne både de som er uenige eller enige, eller et sted midt i mellom.

Les også

Hvis Thorheim ønsker å komme ut av Oslobobla, anbefaler vi at han undersøker regjeringens egen mytiske retorikk og påfallende faktaresistens

Les også

Nordland er fortellingen om landet vårt 

Det føles derfor urimelig når de ber meg komme «ut av Oslo-bobla», siden det ikke finnes andre eksempler på politikere som har reist så mye rundt som jeg har gjort i hjemfylket lenge før et stortingsvalg. Men samtidig har de et poeng når de ber meg treffe ulike miljøer på Nesna også.

De avslutter med:

«Thorheim gjør nok lurt i å fortsette å være nysgjerrig på Nordland, også i de vanskelige sakene. For treffer han ikke oss engang, hva da?»

Jeg tolker dette som en invitasjon. Og svaret mitt er: Takk, jeg møter dere gjerne. La oss få til noe på vårparten.

Bård Ludvig Thorheim (H), førstekandidat til Stortinget

Kommentarer til denne saken