Onsdag ettermiddag etter skoletid mistet et barn i Rana bevisstheten og måtte få legetilsyn etter å ha blitt kvalt av et annet barn. Saken er nå anmeldt til politiet, som ser alvorlig på saken.

Det melder Rana No fredag.

Barnet, som skal være en elev ved Rana ungdomsskole, skal ha blitt kvalt som en del av en livsfarlig viral trend kalt «The choking challenge».

– Barn ser dette fenomenet på Tik Tok, men skjønner ikke konsekvensene dette kan få. Det kan få enorme konsekvenser for begge parter. For den som blir kvalt kan det oppstå alvorlig skade og hjerneskade, og i verste fall død. Den som utfører kvelningen kan som følge av dette straffes, uttaler leder i forebyggende gruppe i politiet, Tom Håvard Bogen, overfor Rana No.

Både politiet, kommunen og skoleverket i Rana advarer nå mot fenomenet. Overfor Rana No opplyser Ståle Krokstrand ved Rana ungdomsskole at de er kjent med at det har vært flere lignende episoder i høst, og da også i skoletiden. Skolen skal nå snakke med alle skoleklassene for å hindre flere lignende episoder.