Det er Gruben barneskole som tirsdag har sendt ut melding til alle foresatte etter en henstilling fra entreprenør Tre og Betong AS, som bygger nye Gruben barneskole.

Av meldingen kommer det frem at det har vært noen tilfeller på ettermiddagstid der barn og/eller ungdom har tatt seg inn anleggsområdet.

« Noen har gått innenfor gjerdene og hentet fotballer, mens andre har klatret i kranene på byggeplassen. Snart skal elementene monteres og det skal settes opp stillaser, dette vil kanskje gjøre det enda mer spennende for enkelte. Minner om at et slikt anleggsområde kan være farlig og at det er satt opp gjerder for å holde uvedkommende borte.»

Rektor ved Gruben barneskole, Geir Åge Helgå, opplyser om at skolen kommer til å dette opp i de enkelte klassene og ber foreldre om å ta en prat med barna sine om dette.

– Vi har tatt dette opp tidligere, så det er ingen ukjent problematikk. Vi vet jo ikke om det er barn fra skolen som tar seg inn på ettermiddagstid, men vi har ikke hatt et problem med dette i skoletiden, forteller han til Rana Blad.