Gå til sidens hovedinnhold

Båtfører valgte å stikke av fra politiet, som nå varsler økt kontroll på sjøen

Artikkelen er over 3 år gammel

Natt til søndag kontrollerte politiet et lite utvalg båtførere i fritidsbåter på Helgelandskysten. Tre båter i Herøy ble kontrollerte og i alle tre var fører beruset. Førerne ble alle målt til å ha promille like under promillegrensen, som er 0,8 på sjøen.

Dette skriver kommunikasjonsrådgiver Mette Horsberg i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

En båtfører valgte å stikke av fra politiet. Patruljen lette etter denne, men avsluttet etter noe tid.

– Politiet kjenner identiteten til båtfører og passasjeren som var med. Politiet vil ta kontakt med vedkommende båtfører i løpet av de nærmeste dagene, skriver Horsberg.

I tillegg fikk politiet melding om en gjeng som var på vei ut i fritidsbåt fra Sandnessjøen. Samtlige om bord skal ha vært overstadig beruset. Politiet formante disse om å ikke dra ut på sjøen.

– Dette opplever vi etter at vi gikk ut i media før helga og advarte på det sterkeste mot bruk av alkohol på sjøen. Hittil i år har flere mistet livet på sjøen enn i trafikken, og når man tar i betraktning hvor mange flere som ferdes i trafikken på land, er statistikken skremmende, skriver Horsberg.

Politiet melder videre at de kommer til å gjøre hva de kan for at folk som ferdes på sjøen ikke utsetter seg selv og andre for fare.

Kommentarer til denne saken