Alle som ønsker skal få delta i årets Barnas Idrettsdag. De som ikke har råd får sponset påmeldingsavgiften.

Kvarøy Fiskeoppdrett er hovedsponsor for idrettsdagen i Stålhallen den 10. desember. Men ikke nok med det, bedriften bidrar også til at folk som ikke ser seg råd til å delta, får være med.

– Vi er bare glad for å kunne støtte unger og familier som synes det blir for kostbart å være med. Det er viktig at dette er et tilbud for alle i barneskolealder, påpeker daglig leder ved Kvartøy Fiskeoppdrett, Alf-Gøran Knutsen.

Ei utstrakt hånd

– Kvarøy er inne med ganske mye penger i utgangspunktet, og at de nå strekker ut ei ekstra hånd til de som ikke har økonomisk mulighet for å delta, er bare fantastisk, sier Stålkams Trine Lise Michalsen.

Og nestlederen har en bønn til de som faller utenfor.

– Vær ikke redd for å ta kontakt og be om støtte til påmeldingsavgiften. Det er ingen skam å ha det vanskelig økonomisk. Dessuten er dette konfidensielt mellom leder og nestleder i IL Stålkameratene og den som tar kontakt. Dessverre er det mange som er i samme situasjon i dag, og da er det ekstra viktig å ha et slik tilbud, sier Michalsen.

Hun presiserer at Stålkameratene alltid har vært opptatt av inkludering og derfor er opptatt av å kunne formidle dette glade budskapet.

Ikke minst er idrettsfagklassen ved Polarsirkelen VGS, som tar seg av årets arrangement, opptatt av at så mange som mulig får prøve seg på masse spennende ting. Lokale idrettslag er også til stede for å presentere sine idrettstilbud.

– Vi har plass til minst 750 unger, så det er bare å melde seg på, er budskapet.

Mange får plass

Påmeldingen til Barnas Idrettsdag går ut den 30. november, altså kommende onsdag. Denne uka var om lag 150 unger påmeldt.

– Det er ikke så lett å nå ut til alle som vi ønsker, men idrettsfagelevene har gjort en fantastisk innsats for å spre informasjonsbrev i postkassene til folk. Ellers er det informasjon både på idrettsdagens side på Facebook og Stålkams hjemmeside, påpeker Trine Lise Michalsen, som minner om hva Idrettens barnerettigheter slår fast. Her heter det:

«Alle barn har rett til å delta i idrett uavhengig av familiens økonomi eller engasjement. Barn har rett til å være i et inkluderende idrettsmiljø uten utstyrs- eller kostnadspress».

Idrettsfagelever skal styre ny utgave av Barnas Idrettsdag. Og nå blir det putekrig: – Får karakter for gjennomføringen