Jakter du på billig diesel og bensin?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da kan det være lurt å sjekke denne.

DEL

Med appen «Bensinpris» kan du finne de laveste drivstoffprisene – hvis brukerne deltar på dugnaden. For det er brukerne som er bensin-detektiver og legger inn prisene.

200.000 brukere

- Vi har 200.000 unike brukere i dag. Vi  fikk raskt et godt grep i Sør-Norge, men vi har slitt litt med å få fotfeste i sentrale områder i Nord-Norge. Nå ser vi imidlertid at ting er i ferd med å endre seg i nord. I dag begynner ting å skyte fart, sier Joachim Gresslien i firmaet Bit Factory til Avisa Norland.

Sammen med Amandip Sangha har Gresslien utviklet denne appen.

- Første versjonen kom for vel fire år siden. Siden den gang har vi oppdatert og videreutviklet den flere ganger, sier han.

1900 bensinstasjoner

Appen gir i dag brukerne oversikt over 1900 bensinstasjoner, noe som utgjør vel 95  prosent av det totale antallet. For dem som har android mobil er den gratis, mens brukere som har iPhone må bla opp 29 kroner for å laste ned appen.

- I utgangspunktet skulle denne være gratis for alle, men vi fant etter hvert ut at vi måtte ta en liten sum for å vedlikeholde denne. For oss er dette et hobbyprosjekt som vi har ved siden av jobben vår, sier Gresslien.

Han forklarer at brukerne av appen selv legger inn prisene.

- Dette er en dugnadsjobb. Nytten av appen avhenger at brukerne selv bidrar, sier han.

Ifølge Gresslien har Bensinpris bidratt til å skjerpe konkurransen flere steder i Sør-Norge.

- Når folk legger inn drivstoffprisene her, så skjerper dette konkurransen mellom bensinforhandlerne.

Billigst mandag

Han forteller at bensin- og dieselprisene skifter raskt.

- Spesielt søndag og mandag er det lurt å følge med prisene. Mandag morgen er prisene på det laveste. Rundt klokken 12 begynner de å stige igjen. Også torsdag morgen er de lave før de igjen begynner å stige rundt klokken 12, sier Gresslien.

Artikkeltags