Nå er mange biler nuppete i lakken, og det er det tid for å gjøre noe med

Etter en vinter der bilen kanskje ikke har fått altfor mye stell, er det viktig å ta en skikkelig vårshining nå. Og den klarer du fint selv!

Etter en vinter der bilen kanskje ikke har fått altfor mye stell, er det viktig å ta en skikkelig vårshining nå. Og den klarer du fint selv!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[BROOM.NO] Etter en lang vinter trenger mange biler en skikkelig vårpuss. En god del har nok ikke blitt vasket siden i fjor høst. Da er det på tide å ta en skikkelig vårpuss nå,

Dette kan man enkelt gjøre selv. Finn en skyggeplass når du skal holde på. Punkt én er å bruke en skikkelig avfetting på tørr bil, for å få vekk den verste skitten.

Avfettingen sprayer man på fra vinduene og ned. Det er lurt å bruke litt ekstra avfetting i hjulbuene og på felgene. La avfettingen virke noen minutter før du spyler av bilen. Neste steg er å vaske bilen.

Nupper i lakken

– For ikke å dra skitt oppover bilen er det lurest å vaske med svamp fra toppen av bilen og nedover, sier senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal.

Etter at du har vasket over hele bilen, er det bare å skylle av såpen. Denne gangen spyler du ovenfra og nedover.

Det tar noen timer, men til gjengjeld blir bilen veldig mye finere etter en skikkelig vårshining. Foto: Colourbox/NAF.

Det tar noen timer, men til gjengjeld blir bilen veldig mye finere etter en skikkelig vårshining. Foto: Colourbox/NAF.

– Når du har brukt avfetting og vasket bilen, er det lurt å ta en sjekk om det er igjen nupper i lakken. Nuppene er flyverust og asfaltrester. Det er mest av det nederst på dørene og på bakluken, sier Sødal, i en pressemelding.

Må sette av noen timer

– For å bli kvitt dette, må du bruke noe som heter clay eller andre rensemidler. Det er enkelt å bruke. Er du usikker, så spør etter det og hvordan man bruker det i en bilrekvisitabutikk, fortsetter han.

Nå er bilen din ren og fin, men lakken er uten beskyttelse. Så da må bilen poleres. Dette er også enklere enn de fleste tror.

– Jeg forstår at mange synes det er omfattende å gjøre alt dette med bilen, og du må faktisk sette av noen timer. Vil du bruke tiden på noe annet eller ikke føler at du er flink nok til å polere, er det mulig å sette bort jobben til proffer, sier Sødal.

Nye dekk i år?

Bilen fortjener en grundig vask inni også. Ta ut alle gulvmatter og spyl dem skikkelig. Støvsug bilen og tørk av alt interiør.

– Rutene er også skitne innvendig. Det synes ikke så godt, men i lav sol vil du merke at sikten blir dårligere fordi det ligger en film med skitt på innsiden av frontruten, forklarer Nils Sødal. 

– Det som fjerner denne filmen best er vann med noen dråper salmiakk i. Da løsner skitten og du får klar sikt, rådgir han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken