Derfor kan bilene bli mye dyrere fra september

En ny EU-standard for mer nøyaktig måling av bilers drivstofforbruk trår i kraft fra og med september. Målemetoden kan gi en stor økning i bilprisene.

En ny EU-standard for mer nøyaktig måling av bilers drivstofforbruk trår i kraft fra og med september. Målemetoden kan gi en stor økning i bilprisene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En ny EU-standard for mer nøyaktig måling av bilers drivstofforbruk, trår i kraft fra og med september. Målemetoden kan gi en stor økning i bilpriser.

DEL

De fleste bilimportørene har allerede oppdatert sine prislister etter metoden som skal brukes i overgangsperioden fram til 2019, skriver Dagens Næringsliv. Hva som skjer etter nyttår, er derimot helt uvisst.

– Det store skiftet skjer ved årsskiftet. Land som Sverige og Belgia har vært tidlig ute med å si at overgangsordningen skal videreføres i 2019. Vi tror det er en fornuftig vurdering. I Norge vet vi ikke hvordan avgiftene med EU-standarden vil bli, sier administrerende direktør Frode Hebnes i bilforhandlerkjeden Bilia Norge.

Beregninger gjort av bilimportørene, tyder imidlertid på at de fleste biler vil bli titusener av kroner dyrere som følge av avgiftsøkningen. Legges hele avgiftsøkningen på bilkjøperne, kan gjennomsnittlig økning i nybilpris være så høy som 14 prosent. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken