Park i Nordland får UNESCO-status

Trollfjell Geopark er innenfor et stort område på Helgeland.

Trollfjell Geopark er innenfor et stort område på Helgeland.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

11. april hadde FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) møte i Paris, der de ble enige om å gi godkjenning til Trollfjell Geopark om å få UNESCO-status.

Trollfjell havner dermed på ekslusiv liste blant 150 andre geoparker verden over.

Trollfjell Geopark startet som et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Bindal og Leka.

- Geoparken skal bidra til attraktivitet og verdiskaping i området ved å legge til rette for aktiviteter og opplevelser i verdensklasse basert på Sør-Helgelands og Lekas unike geologiske historie og fenomener. Vi ser frem til å prøve å løfte regionen gjennom formidlingsarbeid, naturbaserte aktiviteter, kursvirksomhet og prosjekter av ulik ar, sier Magne Ekker, daglig leder i Trollfjell Geopark, i en pressemelding.

Den daglige lederen er svært fornøyd med å komme inn på den høythengende lista.

- Det er med stolthet Trollfjell Geopark nå kan fortelle at et langsiktig arbeid i regionen har båret frukter. UNESCO statusen betyr anerkjennelse av regionens geologiske kvaliteter, et kvalitetsstempel på vårt arbeid og økt oppmerksomhet om Trollfjell blant fastboende og turister, fortsetter Ekker.

En geopark er et område med en spesiell geologisk naturarv av internasjonal betydning der man satser på bærekraftig utvikling, stedsutvikling, kunnskapsspredning og geoturisme, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken