Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere ranværinger kommer til Monika for å ta botox - og nå har også menn kastet seg på bølgen

Artikkelen er over 3 år gammel

Injeksjonsbehandlinger som botox og fillere til kosmetisk bruk har blitt vanlig blant ranværingene.

Sykepleier Monika Mikkelsen har en lang liste med faste kunder innom sin klinikk, Hudkilden. Hun utfører flere type behandlinger, men botox og fillere er det som det etterspørres mest av.

– Det jeg gjør hyppigst er å rette ut rynker og skjevheter. Det kan for eksempel være å rette opp skjevheter rundt munnen når man smiler, forteller hun.

Noen ønsker dypere behandlinger slik som å fylle ut kinnbeina, mens andre har arr, pigmentflekker eller mørke ringer under øynene som de ønsker å bli kvitt.

– Dette kan man fjerne ved hjelp av botox eller fillers, avhengig av hva man skal ha gjort, forteller hun.

Menn på kundelisten

Kundegruppen er gjerne fra 30 år og oppover. Det er en overvekt av kvinner som ønsker å rette på utseende, men hun har også begynt å få menn på kundelisten. De velger ifølge Mikkelsen gjerne andre behandlinger.

–Menn vil ofte fjerne det vi kaller «sinnarynken» mellom øynene, eller såkalte svettebehandlinger. Man kan fjerne overdreven svette, det som kalles hyperhidrose på fagspråket. Disse behandlingene gjør man ved hjelp av botox, forteller hun.

Setter man botox i svettekjertlene kan effekten vare opp til ett år.

Men det er ikke bare til kosmetiske formål at botox brukes, faktisk så kan middelet brukes mot kraftig hodepine.

– Mange som har migrene kan bli bra etter botox-behandlinger. Det forutsetter selvsagt at årsaken til migrene er anspenthet i ansiktet. Behandlinger i disse tilfellene kan dekkes av Helfo og det er det ikke alle som vet, sier hun.

 

Voksende kundeliste

Kundelisten til Mikkelsen vokser og i fjor hadde hun 1.800 besøk og omsatte for én million kroner. I år har pågangen vært større uten at hun har de siste tallene. Mikkelsen sier hun har en stabil kundekrets som hun følger nøye opp.

– Det har blitt veldig vanlig med slike behandlinger. Jeg har faste kunder fra hele Helgeland og har også hatt tilreisende fra Lycksele innom. Jeg vil alltid følge opp kundene mine etter en behandling, men kommer de langveisfra er det opp til dem å ta kontakt, sier hun.

hudkilden

Monika Mikkelsen driver Hudkilden. Her utfører hun blant annet botox-behandlinger.

 

Kommentarer til denne saken