Gå til sidens hovedinnhold

Snart får du muligheten til å bli bedre kjent med to nyfødte bjørneunger

Artikkelen er over 4 år gammel

Dyreparken i Lycksele har fått to nyfødte bjørneunger og to ettårige moskuskalver.

Blå Vegen

Bjørnungene ble født 6. januar og ligger nå inne i vinterdvalen sin. I påsken skal de forlate hiet sitt og få se dagens lys for aller første gang.

– Da er de fortsatt veldig små, forteller Iren Sjøgren ved dyreparken.

Dyreparken holder åpent for alle fra 4.– til 12. mars og i påskeferien.

– Vi forventer å få ulvevalper og revevalper til sommeren slik vi pleier å gjøre, sier Irene Sjøgren.

I tillegg har dyreparken fått to nye moskuskalver som heter Fyris og Liv. Kalvene er snart 10 måneder gamle og kommer fra moskussenteret i Herjedalen.

– Det tar fem år før de er fullvoksne. Nå er de halvparten så stor som en voksen moskus. De er enda litt redde for biler for det er de ikke vant med, forteller dyrepasser, Carola Stälfjell i det hun kjører rundt med mat til alle dyrene. Selv om dyreparken nå er stengt for vinteren, er det fortsatt mye å gjøre for de ansatte. En gang om dagen mater de dyrene og ser til at de har det bra. Når dyreparken er åpen for besøkende, har de faste foringstider, slik at alle kan se på.

Lycksele dyrepark er Sveriges nordligste dyrepark. De har spesialisert seg på den nordiske faunaen og har mange spennende dyr, slik som ulv, moskusfe, bjørn, bison, jerv, villsvin og gaupe. De har også de litt mer vanlige dyrene man finner i naturen, som elg, rev, rådyr, rein og hjort. Under høysesongen åpner de Barnas dyrepark. Da tar de inn et bredt utvalg husdyr.

– Barna får komme inn å klappe alle husdyrene. Vi har også hester her som de får ri på. Jeg må også nevne at vi har lagt godt til rette for alle funksjonshemmede, slik at de enkelt kan ta seg rundt i hele dyreparken. sier Irene Sjøgren.

Dyreparken

På hjemmesiden www.lyckseledjurpark.se, kan du følge utviklingen til bjørnungene på et webkamera døgnet rundt.

Lycksele Dyrepark åpner dørene for sommersesongen den 25. mai.

 

Kommentarer til denne saken