Det skal godt gjøres å ikke legge merke til Hotell Lappland når man reiser langs Blå Vegen. Prosjektet med å renovere hotellet, som feirer 30 års jubileum i oktober, har vært en lang prosess, forklarer hotellsjef og eier Mattias Forsgren. Storparten av de i alt 207 hotellrommene har fått seg et ansiktsløft. Hovedfokuset de siste månedene har likevel vært oppussingen av restaurant og samlingslokalene, som nå står klare til å ta imot gjester.

– Den nye restauranten har vi valgt å kalle restaurant 64 grader, et navn som spiller på breddegraden vi ligger på her i Lycksele, forklarer Forsgren.

Restauranten tar i hovedsak utgangspunkt i de råvarene som er tilgjengelige i Västerbotten, men henter også inspirasjon og råvarer internasjonalt. Ambisjonen er å komme med i den anerkjente restaurantrankingen «White Guide».

Restaurantlokalene har kapasitet til å ta imot om lag 700 gjester, noe som kommer godt med når hotellet satser offensivt inn mot julebordsesongen.

– Kalenderen er full og vi har arrangementer hver helg fram mot jul og går en travel julebordssesong i møte, fastslår Forsgren, som er fornøyd med at hotellet har lyktes med å få booket en rekke svenske artister som underholdningsnumre denne høsten.

Hotell Lappland

Ligger ved elven Ume i Lycksele.

178 av de i alt 207 hotellrommene har blitt renovert og hotellet åpnet nylig «Resturant 64 Grader».